Samen iets doen aan de Plastic Soep in de Waddenzee

maandag 31 juli 2017

Morgenvroeg start ook het plastic opruimen in het Waddengebied. Doe eens Wad verzorgt namelijk dit jaar de start van de Bokalis Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee op de Wadden. Dinsdagochtend 1 augustus om 7.00 uur zeilt de vissermansschouw “de Raaf” de haven van Lauwersoog uit en zet koers naar Schiermonnikoog.

Daar start de eerste etappe van de Beach Cleanup Tour in het Waddengebied (Stichting de Noordzee ontfermt zich over het opruimen van de Noordzeestranden). Doe eens Wad brengt de plastic soep in het Werelderfgoed Waddenzee in beeld. Twee keer per dag stroomt het water van de Noordzee in en uit de Waddenzee, waarmee deze twee gebieden ook in het kader van het plastic-probleem onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Startend in Lauwersoog zeilt de Raaf van 1 t/m 8 augustus van oost naar west door het Waddengebied. Op 8 augustus sluit ook de Waddenvereniging aan bij de Tour met een speciale Werelderfgoed etappe op het strand van Texel. De plastic-opruim-tocht is te volgen via Facebook: www.facebook.com/doeeenswad en Twitter: @doeeenswad en via de communicatiekanalen van Stichting de Noordzee en de Waddenvereniging.

Mensen met schepen zijn uitgenodigd om op 1 augustus met de Raaf mee te varen naar de westpunt van Schiermonnikoog. Dit is de eerste plaats waar de Raaf droog valt en de bemanning plastic en ander zwerfafval opruimt en in beeld brengt. Om 11.00 uur start de eerste etappe van de Beach Cleanup Tour op het Noordzeestrand van Schiermonnikoog. Aanmelden voor deze en andere etappes kan via de site: www.beachcleanuptour.nl

Rijke Waddenzee
Deze actie maakt onderdeel uit van de samenwerking tussen de verschillende beheerders in het Waddengebied, ondermeer om het plastic probleem in Werelderfgoed Waddenzee aan te pakken.