Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

woensdag 11 juli 2018

Excursie bij project Vijfhuizen

Op dinsdag 10 juli gingen de klankbordgroep van de POV-W en het programmateam van Programma naar een Rijke Waddenzee samen op excursie naar gemaal Vijfhuizen. Mensen van het project vertelden over het project Vijfhuizen ‘Fan swiet nei sâlt’. Het onderzoek Dijk met Voorland is ook verwerkt in dit project. Daar vertelde Esther Dieker over, omgevingsmanager van de POV-W.

Vismigratie en ontwikkelingen op de kwelder
Vismigratie en de ontwikkelingen op de kwelder kregen hierbij vooral de aandacht. Met headsets op werd iedereen bijgepraat over het project en het onderzoek. Daarnaast was de excursie een mooi moment waar iedereen elkaar weer kon ontmoeten. Een mooie leerzame ochtend op de dijk.

Meer informatie over het project
www.projectvijfhuizen.nl

+ www.pov-waddenzeedijken.nl

 

NB: Elders langs de Waddenkust worden ook maatregelen genomen voor de natuur. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit filmpje over de Brede Groene Dijk en de Klutenplas.

 

Misschien wil je dit ook lezen?

vrijdag 16 november 2018

Gemaal Vijfhuizen omgedoopt tot De Heining

De Heining, dat is de naam van het nieuwe gemaal in de zeedijk bij Marrum. Op donderdagavond 15 november onthulden bewoners uit de streek op bijzondere wijze deze naam tijdens de officiële opening. In een sprookjesachtige setting liepen mensen richting het zeegemaal. Daar eenmaal aangekomen kwam het nieuwe gemaal ‘tot leven’. En zo werd de nieuwe blikvanger gedoopt. Daarmee is het gemaal én het project officieel opgeleverd.

meer lezen
maandag 6 november 2017

Pleidooi voor integraliteit op Deltacongres

Het deltacongres van donderdag 2 november trok ruim 1500 mensen naar Leeuwarden. Daar werden tal van onderwerpen behandeld die te maken hebben met water, veiligheid en deltanatuur.

meer lezen
maandag 4 september 2017

Flinke subsidie voor Brede Groene Dijk

Waterschap Hunze en Aa’s kan door met de Brede Groene Dijk aan de Groningse Waddenzeekust. Op 1 september ontving dagelijks bestuurder Hilbrand Sinnema de subsidie ter waarde van € 8,7 miljoen.

meer lezen
vrijdag 3 februari 2017

Alternatieve dijkversterking voor Lauwersmeer?

Is er een alternatieve, meer natuurvriendelijke, manier te vinden om de Lauwersmeerdijk te verstevigen? PRW gaat nu samen met Rijkswaterstaat en Noorderzijlvest op onderzoek uit.

meer lezen