Deense Nationalpark Vadehavet op werkbezoek

maandag 20 maart 2017

Op 17 en 18 maart waren twintig vertegenwoordigers van het Deense Nationalpark Vadehavet ( Deens voor Waddenzee) op werkbezoek in Nederland.  Op 17 maart kregen ze in het Huis voor de Wadden nadere uitleg over de Nederlandse situatie door vertegenwoordigers van Programma naar een Rijke Waddenzee, Regiecollege Waddengebied, het duurzaam Toerisme en Waddenacademie.

Werkbezoek_Denemarken_Werelderfgoed_Waddenzee_Herman Verheij

Inspiratie
Vrijdagavond was een inspirerende ontmoeting met presentaties van Ruud de Jong (RCW), Gerard Kremer (Werelderfgoedbeleving), Jouke van Dijk (WA) en Michiel Firet (PRW). De eerste dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner in Post Plaza in Leeuwarden.

Op dag twee stond een excursie naar Schiermonnikoog op het programma. Daar werden de Deense gasten welkom geheten door de wethouder van Schiermonnikoog, waarna ze op locatie verder werden bijgepraat door een fietsenverhuurder, een boer en een vertegenwoordiger van Het Nationale Park Schiermonnikoog. De dag werd afgesloten met een fietstocht over het eiland onder leiding van een gids. Bekijk hier ( doorklik) enkele foto’s van de excursie.

Samenwerking
Het werkbezoek was van Nederlandse kant voorbereid door Sjon de Haan, aanjager Werelderfgoed Waddenzee, en Klaas Deen, secretaris van de Waddenacademie.

 

Foto’s: Herman Verheij