Duisternis in het Noarderleech

donderdag 12 oktober 2017

Tijdens de Nacht van de Nacht 2017 (zaterdag 28 oktober) wordt er een concert en een tocht georganiseerd voor netwerkpartners van de Friese Milieu Federatie, Programma naar een Rijke Waddenzee en andere geïnteresseerden.

In het begin van de avond wordt er een prachtige toer afgelegd in het Noarderleech. De toer zal per kar door het donkere gebied worden afgelegd. Op verschillende momenten is er een mogelijkheid om stil te staan en te genieten van dit prachtige duistere gebied. In het Noarderleech is het nog écht donker, een bijzondere ervaring.

Tijdens én na de tocht wordt er een nachtconcert gegeven: “Skaad oer it Waad, de nieuwe compositie van Herman Peenstra, is geïnspireerd door de nacht. De muziek in deze nachtsuite is betoverend en filmisch, een bijzondere mix van klassiek, minimal en folk.”

Vorig jaar ondertekenden maar liefst 43 partijen een intentie-overeenkomst vor een Darksky Werelderfgoed Waddengebied. Tijdens de bijeenkomst is ook aandacht voor de stappen die er inmiddels zijn gezet en de behaalde resultaten.

Doet u dit jaar ook mee?
Voor de nachtactiviteit zijn er slechts beperkt kaarten verkrijgbaar. U kunt zich aanmelden via: johandirk.van.der.schaaf@friesemilieufederatie.nl. Deelname is kosteloos.

Zaterdag 28 oktober 2017
18.00 – 21.00 uur
Zeedijk 8
9073 TN Marrum (Seedysktertoer)

Nacht van de Nacht
Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit! Door heel Nederland werden er maar liefst 470 evenementen georganiseerd in het duister waar meer dan 45.000 mensen van hebben kunnen genieten. Meer dan 350 organisaties werkten mee aan de Nacht van de Nacht, sterrenclubs, wandelverenigingen, natuurgebieden, boswachters, restaurants en natuurfotografen.