Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

donderdag 12 oktober 2017

Duisternis in het Noarderleech

Tijdens de Nacht van de Nacht 2017 (zaterdag 28 oktober) wordt er een concert en een tocht georganiseerd voor netwerkpartners van de Friese Milieu Federatie, Programma naar een Rijke Waddenzee en andere geïnteresseerden.

In het begin van de avond wordt er een prachtige toer afgelegd in het Noarderleech. De toer zal per kar door het donkere gebied worden afgelegd. Op verschillende momenten is er een mogelijkheid om stil te staan en te genieten van dit prachtige duistere gebied. In het Noarderleech is het nog écht donker, een bijzondere ervaring.

Tijdens én na de tocht wordt er een nachtconcert gegeven: “Skaad oer it Waad, de nieuwe compositie van Herman Peenstra, is geïnspireerd door de nacht. De muziek in deze nachtsuite is betoverend en filmisch, een bijzondere mix van klassiek, minimal en folk.”

Vorig jaar ondertekenden maar liefst 43 partijen een intentie-overeenkomst vor een Darksky Werelderfgoed Waddengebied. Tijdens de bijeenkomst is ook aandacht voor de stappen die er inmiddels zijn gezet en de behaalde resultaten.

Doet u dit jaar ook mee?
Voor de nachtactiviteit zijn er slechts beperkt kaarten verkrijgbaar. U kunt zich aanmelden via: . Deelname is kosteloos.

Zaterdag 28 oktober 2017
18.00 – 21.00 uur
Zeedijk 8
9073 TN Marrum (Seedysktertoer)

Nacht van de Nacht
Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit! Door heel Nederland werden er maar liefst 470 evenementen georganiseerd in het duister waar meer dan 45.000 mensen van hebben kunnen genieten. Meer dan 350 organisaties werkten mee aan de Nacht van de Nacht, sterrenclubs, wandelverenigingen, natuurgebieden, boswachters, restaurants en natuurfotografen.

rapporten en documenten in dit thema

 • maandag 29 mei 2017

  Rapport Factsheet Dark Sky

  Rapport Factsheet Dark Sky 2017, PDF 5 Mb.

  naar rapport
 • maandag 8 mei 2017

  Uitvoeringsprogramma Dark Sky

  Uitvoeringsprogramma van de Dark Sky ambitie voor Werelderfgoed Waddenzee. Het is een levend document. Krijgt aanvullingen (PDF, 4.4 Mb)

  naar rapport
 • maandag 14 november 2016

  Tjuster: Dark Sky

  Presentatie van wetenschapper Eelke Folmer en Hoogleraar Henk Folmer over de waarde van Duisternis in het Waddengebied. Dit naar aanleiding van de ondertekening Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied (PDF, 15.8 Mb).

  naar rapport

Misschien wil je dit ook lezen?

woensdag 31 mei 2017

Waddenfonds stelt geld beschikbaar voor Nacht aan het Wad en Sense of Place

Het Waddenfonds keert drie miljoen euro uit aan duurzame projecten in het Waddengebied. Er werden twintig aanvragen ingestuurd, waarvan er nu acht subsidie krijgen. PRW is bij twee van deze projecten betrokken.

meer lezen
donderdag 24 november 2016

Vervolgstappen Dark Sky Waddengebied

Het Programma naar een Rijke Waddenzee kijkt tevreden terug op de intentieverklaring voor een Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied, tijdens de Nacht van de Nacht. Inmiddels wordt er al weer hard gewerkt aan de vervolgstappen.

meer lezen
zondag 30 oktober 2016

Feestelijke ondertekening intentieverklaring Dark Sky

De intentie-overeenkomst voor een Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied is afgelopen weekend op een feestelijk manier ondertekend. Met cultuur, inspirerende verhalen en muziek.

meer lezen