Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

dinsdag 16 mei 2017

Beleef een heel weekend lang de Dag van het Wad

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni organiseren we voor de tweede keer de Dag van het Wad. Tijdens dit weekend vieren we dat de Waddenzee sinds 2009 Werelderfgoed is. Uniek in de wereld. Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) heeft samen met ondernemers en natuurorganisaties gewerkt aan een speciaal feestprogramma om deze dag te vieren.

Tijdens de Dag van het Wad kan het Werelderfgoed op diverse manieren ervaren worden, namelijk door te proeven, voelen en beleven. Er zijn verschillende (gratis) activiteiten georganiseerd waarbij de bezoekers de mogelijkheid krijgen om al het moois dat zich afspeelt in dit unieke gebied te ontdekken en te waarderen.

Verjaardagskaart Dag van het Wad

De meeste activiteiten vinden plaats op zondag 25 juni. De locaties Paesens-Moddergat in Friesland en Noordpolderzijl in Groningen zijn de hotspots waar veel activiteiten plaats vinden op één plek. De activiteiten lopen uiteen van slapen op een dijk tot aan muziek en van muziek tot aan wadlopen en alles wat daar tussen inzit. Het Lauwersmeer belooft ook een ware hotspot te worden, het programma hiervoor staat nog in de steigers.

Het programma voor de Dag van het Wad vind je op de website: www.dagvanhetwad.nl. De website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe activiteiten. Op onze social mediakanalen (Facebook, Instagram en Twitter) worden ook regelmatig updates geplaatst over het Werelderfgoed en de Dag van het Wad. Doe jij ook mee?

Programma naar een Rijke Waddenzee
PRW streeft naar een gezonde en veerkrachtige Waddenzee die tegen een stootje kan, waar natuur en economische medegebruik hand in hand gaan. De beleving van Waddenzee Werelderfgoed draagt hier aan bij.

Vier ook 8 jaar Waddenzee Werelderfgoed: www.dagvanhetwad.nl

Misschien wil je dit ook lezen?

dinsdag 16 mei 2017

Staande golf in de Waddenzee?

Kayakker Albert Jan Zijlstra uit Harlingen gaat onderzoeken of het mogelijk is om bij de Vismigratierivier door de Afsluitdijk een staande golf aan te leggen. Een golf waarop Kayakkers en surfers kunnen surfen op de getijstroom.

meer lezen
maandag 4 juli 2016

Weer een nieuwe Dag van het Wad in 2017?

Het Programma naar een Rijke Waddenzee kijkt of het in 2017 weer een nieuwe Dag van het Wad kan organiseren in samenwerking met ondernemers, overheden en natuurbeschermers.

meer lezen
zondag 26 juni 2016

Dag van het Wad zeer geslaagd!

Vandaag, zondag 26 juni, genoten honderden mensen van de ‘Dag van het Wad’. Toeristen en bewoners hebben door tal van verschillende activiteiten het Werelderfgoed Waddenzee gevoeld, geproefd en beleefd.

meer lezen