Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

dinsdag 16 mei 2017

Beleef een heel weekend lang de Dag van het Wad

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni organiseren we voor de tweede keer de Dag van het Wad. Tijdens dit weekend vieren we dat de Waddenzee sinds 2009 Werelderfgoed is. Uniek in de wereld. Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) heeft samen met ondernemers en natuurorganisaties gewerkt aan een speciaal feestprogramma om deze dag te vieren.

Tijdens de Dag van het Wad kan het Werelderfgoed op diverse manieren ervaren worden, namelijk door te proeven, voelen en beleven. Er zijn verschillende (gratis) activiteiten georganiseerd waarbij de bezoekers de mogelijkheid krijgen om al het moois dat zich afspeelt in dit unieke gebied te ontdekken en te waarderen.

Verjaardagskaart Dag van het Wad

De meeste activiteiten vinden plaats op zondag 25 juni. De locaties Paesens-Moddergat in Friesland en Noordpolderzijl in Groningen zijn de hotspots waar veel activiteiten plaats vinden op één plek. De activiteiten lopen uiteen van slapen op een dijk tot aan muziek en van muziek tot aan wadlopen en alles wat daar tussen inzit. Het Lauwersmeer belooft ook een ware hotspot te worden, het programma hiervoor staat nog in de steigers.

Het programma voor de Dag van het Wad vind je op de website: www.dagvanhetwad.nl. De website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe activiteiten. Op onze social mediakanalen (Facebook, Instagram en Twitter) worden ook regelmatig updates geplaatst over het Werelderfgoed en de Dag van het Wad. Doe jij ook mee?

Programma naar een Rijke Waddenzee
PRW streeft naar een gezonde en veerkrachtige Waddenzee die tegen een stootje kan, waar natuur en economische medegebruik hand in hand gaan. De beleving van Waddenzee Werelderfgoed draagt hier aan bij.

Vier ook 8 jaar Waddenzee Werelderfgoed: www.dagvanhetwad.nl

Misschien wil je dit ook lezen?

maandag 26 juni 2017

Geslaagde editie van Dag van het Wad

Vandaag, maandag 26 juni 2017, is het precies 8 jaar geleden dat UNESCO de Waddenzee benoemde tot Werelderfgoedgebied. Dat is dit weekend gevierd met een speciaal feestprogramma. Van Den Helder tot aan Delfzijl werden er tijdens de “Dag van het Wad” leuke activiteiten georganiseerd langs en op het Wad.

meer lezen
maandag 12 juni 2017

Dag van het Wad: het aftellen is begonnen

De voorbereidingen  zijn volop in gang. Nog een aantal weken en dan is het zover, een heel weekend lang vieren we dan dat de Waddenzee Werelderfgoed alweer 8 jaar bestaat. Het activiteitenprogramma heeft de afgelopen weken steeds meer vorm gekregen en beloofd veel goeds voor het weekend van 23, 24 én 25 juni.

meer lezen
maandag 12 juni 2017

Dag van het Wad: Verjaardagsfeestje Waddenzee Werelderfgoed

In het weekend van 24 en 25 juni viert de Waddenzee haar Werelderfgoedstatus. Van Den Helder tot aan Delfzijl worden er tijdens deze “Dag van het Wad” tal van activiteiten georganiseerd langs en op het Wad. Veel activiteiten zijn gratis of tegen gereduceerd tarief. Zo kan iedereen op een laagdrempelige manier het Waddengebied beleven.

meer lezen
vrijdag 9 juni 2017

Nieuwe editie AltijdWadPad

De nieuwste editie van het jeugdboek AltijdWadPad speelt zich af in het Bildt, in Friesland. De tweeling Thom en Femke beleven vanuit Paessens-Moddergat een paar mooie avonturen langs de Waddenkust. Veel van de locaties in het boek spelen ook een belangrijke rol tijdens Dag van het Wad in het weekend van 23, 24 en 25 juni.

meer lezen
dinsdag 6 juni 2017

‘Dei fan de Fiskerij’ haalt WL22 en L08 dicht bij de dijk van Moddergat

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni staat het Garnalenfabriekje in Moddergat centraal tijdens ‘Dei fan de Fiskerij’ en de ‘Dag van het Wad’. Programma ‘de Garnalefabryk’ organiseert deze dag samen met vissers en dorpsbewoners. De historie en de hedendaagse visserscultuur van Noordoost-Friesland zijn de rode draad door het programma.

meer lezen
woensdag 31 mei 2017

Waddenfonds stelt geld beschikbaar voor Nacht aan het Wad en Sense of Place

Het Waddenfonds keert drie miljoen euro uit aan duurzame projecten in het Waddengebied. Er werden twintig aanvragen ingestuurd, waarvan er nu acht subsidie krijgen. PRW is bij twee van deze projecten betrokken.

meer lezen
dinsdag 16 mei 2017

Staande golf in de Waddenzee?

Kayakker Albert Jan Zijlstra uit Harlingen gaat onderzoeken of het mogelijk is om bij de Vismigratierivier door de Afsluitdijk een staande golf aan te leggen. Een golf waarop Kayakkers en surfers kunnen surfen op de getijstroom.

meer lezen
maandag 4 juli 2016

Weer een nieuwe Dag van het Wad in 2017?

Het Programma naar een Rijke Waddenzee kijkt of het in 2017 weer een nieuwe Dag van het Wad kan organiseren in samenwerking met ondernemers, overheden en natuurbeschermers.

meer lezen
zondag 26 juni 2016

Dag van het Wad zeer geslaagd!

Vandaag, zondag 26 juni, genoten honderden mensen van de ‘Dag van het Wad’. Toeristen en bewoners hebben door tal van verschillende activiteiten het Werelderfgoed Waddenzee gevoeld, geproefd en beleefd.

meer lezen