Nieuwe editie AltijdWadPad

vrijdag 9 juni 2017

De nieuwste editie van het jeugdboek AltijdWadPad speelt zich af in het Bildt, in Friesland. De tweeling Thom en Femke beleven vanuit Paessens-Moddergat een paar mooie avonturen langs de Waddenkust. Veel van de locaties in het boek spelen ook een belangrijke rol tijdens Dag van het Wad in het weekend van 23, 24 en 25 juni.

Zo is Zwarte Haan het begin van de wereld, het startpunt van de Sint Jacob Pelgrimsroute naar het Spaanse Santiago de Compostela. In het boekje wordt prachtig duidelijk hoe deze route ooit is ontstaan en geeft het boek tips voor een wandeling langs deze route.

Verder is er veel aandacht voor de aardappelen op het Bildt. Grote kans dat de velden met de Bildtstar tijdens de Dag van Wad in bloei staan; het Bildt in de pronk, een schitterend gezicht.

De kunst komt ook aan bod, Hendrik Elings vertelt hoe je het best een kunstwerk maakt. In de Aerden Plaats in Oudebildtzijl is een expositie van Bildtse kunstenaars te zien. En wist je dat Rembrandt met zijn Saskia trouwde in Sint Annaparochie?

Het boek AltijdWadPad is nu gratis verkrijgbaar bij het restaurant De Zwarte Haan, het Kweldercentrum Noarderleech, de Seedykstertoer en de Aerden Plaats.

AltijdWadPad
Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma financieel ondersteund door de Europese Unie en de INTERREG-partners.