Programma naar een rijke Waddenzee

Project

Trilateraal verbonden

Elke drie jaar is er een ontmoeting van de ministers van de drie Waddenzeelanden. Speciaal voor Leeuwarden Culturele hoofdstad 2018 wordt de Trilaterale ministersconferentie gehouden in Nederland en dan in Leeuwarden.  In de aanloop naar de trilaterale ministersconferentie 2018 ondersteunt PRW het ministerie van EZ bij de Nederlandse inbreng. PRW richt zich daarbij met name op die thema’s waar economie en ecologie samenkomen.

De laatste Waddenzeeconferentie was in 2014 in het Deense Tonder. Op basis van de gemaakte afspraken daar werkt PRW nu aan de ontwikkeling van de Swim- en Flyway en is het bevorderen van duurzaam toerisme in ons takenpakket gekomen.

Nieuws over dit project

donderdag 22 februari 2018

PRW draagt aantal thema's aan voor Regeringsconferentie

Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei is de dertiende Trilaterale Regeringsconferentie over de Waddenzee. PRW wil een aantal thema’s goed voor het voetlicht brengen, zoals duurzame visserij en de Flyway.

meer lezen
woensdag 26 juli 2017

Klimaatcongres Wilhelmshaven

Het trilaterale samenwerkinsgverband in Wilhelmshaven, het CWSS, organiseert eind septemer een werkcongres over de klimaatverandering.

meer lezen
maandag 20 maart 2017

Deense Nationalpark Vadehavet op werkbezoek

Afgelopen weekend waren twintig vertegenwoordigers van het Deense Nationalpark Vadehavet ( Deens voor Waddenzee) op werkbezoek in Nederland. Op de eerste dag werd de Nederlandse situatie besproken. De tweede dag was er een excursie naar Schiermonnikoog.

meer lezen
woensdag 5 februari 2014

Waddenzeeconferentie in Tønder

Deze week is de twaalfde Trilaterale Ministersconferentie over de Waddenzee in het Deense Tønder. Het voorzitterschap is dit keer in handen van Denemarken. Aan het einde van de conferentie wordt het stokje overgedragen aan Nederland.

meer lezen
donderdag 21 juli 2016

Waddenzee-fototentoonstelling in Straatsburg

Permanent Vertegenwoordiger Onno Elderenbosch heeft in het gebouw van De Raad van Europa in Straatsburg een fototentoonstelling geopend over de Waddenzee. De foto’s zijn van de bekende Texelse fotograaf Pieter de Vries.

meer lezen

rapporten bij dit project

  • dinsdag 25 juli 2017

    Uitnodiging Klimaatcongres

    Uitnodiging klimaatcongres Wilhelmshaven in september 2017 (PDF, 0.1Mb)

    naar rapport