Vrolijk Kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar

woensdag 19 december 2012

Vrolijk Kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar

Het Programma naar een Rijke Waddenzee wil iedereen graag een bijzonder fijne Kerst toewensen en een gelukkig Nieuwjaar. Voor ons als organisatie was het een bijzonder jaar.

De openstelling van het Waddenfonds bijvoorbeeld en de daarbij behorende  toekenning van de subsidie voor de Prins Hendrikdijk was een belangrijke mijlpaal.  Ook hebben we onze schouders gezet om de plannen rondom de vismigratierivier door de Afsluitdijk weer in een volgend stadium te krijgen en met succes.

Alle inspanningen zorgen ook voor resultaat in de Waddenzee. Zo is de Waddenzee dit jaar letterlijk “rijker” geworden. De mosselvangst was ongekend succesvol met recordopbrengsten. Ook voor de kokkelvissers was er een record. Nog nooit waren er zoveel kokkels in de Waddenzee (sinds we het meten) als dit jaar.

Ter afsluiting willen we u hier dan ook een Kerstdiner presenteren met ingredienten uit het Waddengebied. Een rijke dis uit een Rijke Waddenzee. Gewoon als inspiratie dat lekker eten ook heel dichtbij is. Eet smakelijk!

Kerstdiner Programma naar een Rijke Waddenzee

* Rode Poon op een bedje van koriander en sesamsalade

* Spaghetti met kokkels op een kruidenbedje

* Paddenstoelenmelange met limoen en zeekraal

* Gevulde appeltje met zoetzure duindoorn