Rode Poon met koriander-sesamsalade

woensdag 19 december 2012

De rode poon paait in de zomer, dus in de winter is het een prima tijd om deze heerlijke vis vers te eten. Dit is een voorgerecht voor 4 personen, met een oosters tintje. Bereidingstijd is 30 minuten.

Ingrediënten:
4 rode poon filet
1 bakje sugar snaps
verse koriander
sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
zout
olie en boter

Bereiden
Maak de sugarsnaps schoon en kook ze 5 minuten. Laat ze uitlekken, en snijd ze in dunne reepjes. Maak een salade van de reepjes sugar snaps, de koriander naar smaak, de sesamzaadjes en de sesamolie.

Dep de vis droog en bestrooi met een beetje zout. Laat een mengsel van olie en boter heet worden en bak de poon op de velkant 2 tot 3 minuten. Keer de vis om, en bak verder nog 1 minuut.

Leg de salade op een bord, en leg hier de vis schuin op. Eet smakelijk!