Werelderfgoed Waddenzee wint derde prijs op de Internationale Toerismebeurs in Berlijn

donderdag 21 april 2016

Op de Internationale Toerismebeurs (ITB) in Berlijn, de grootste toerismebeurs van de wereld, heeft Werelderfgoed Waddenzee de derde prijs in de wacht gesleept in de categorie “Reisondersteuning en Media”. uitgereikt door de Business School van Keulen.

De beurs vond dit jaar plaats van 9 tot 13 maart 2016 en bood plaats aan ongeveer 7000 organisaties uit de toeristische sector. De organisatoren van de prijsuitreiking waren vol lof over de uitstraling van de stand van het Werelderfgoed Waddenzee, alsmede over de leerzame en afwisselende activiteiten die er plaatsvonden.

De stand van het Werelderfgoed Waddenzee bood een platform voor verschillende organisaties uit diverse delen van het Waddenzeegebied, dat zich over 500 km langs de Deense, Duitse en Nederlandse kust uitstrekt. Nationale parken boden informatie over de verschillende diersoorten die in het Waddenzeegebied leven, er was een foto-expositie te zien, en lokale ondernemers lieten bezoekers proeven van typische producten uit de regio.

Zo leerde het publiek wat er allemaal te zien valt in het Werelderfgoed Waddenzee, en hoe natuurbescherming en ondernemers samen kunnen werken om de unieke universele waarde van dit natuurgebied te behouden en het tegelijkertijd voor toeristen aantrekkelijker te maken.

Rijke Waddenzee
PRW werkt sinds 2015 aan een nieuwe strategie omtrent duurzaam toerisme en heeft meegeholpen met de samenwerking van die project.