Onderzoek monitoringsfuik in oostelijke Waddenzee

dinsdag 14 maart 2017

Woont u op Texel of Terschelling? Dan zijn we op zoek naar u. Het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) en Staatsbosbeheer vragen drie minuten van uw tijd voor het invullen van een enquête over de realisatie van een monitoringsfuik in het Oostwad.

De enquête is bedoeld voor het verzamelen van kennis, ervaringen en interesse in de monitoringsfuik van de bevolking van de Waddeneilanden Texel en Terschelling. Klik hier voor de enquête.

Om de verandering van de vispopulatie in de Waddenzee beter te kunnen begrijpen is er behoefte aan een monitoringsfuik in de oostelijke Waddenzee. Deze fuik zal als aanvulling dienen op de fuik bij Texel. De extra monitoring zal meer inzicht geven in het soortenbestand en de wisselingen in het jaar.

Compleet voedselweb
Het onderzoek is onderdeel van de strategie ‘Naar een compleet voedselweb’. Het einddoel van deze strategie is om een compleet voedselweb te creëren dat evenwichtig is van opbouw en waarbij er sprake is van natuurlijk eten en gegeten worden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Ailynn Swiers, student Kust-  en Zeemanagement aan de Hogeschool Van Hall Larenstein, als onderdeel van haar stage. Voor meer interessante voorbeelden, contacten of andere interessante informatie kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met Ailynn. Dit kan door te mailen naar a.swiers@staatsbosbeheer.nl of te bellen naar 06 123 955 07.