In laatste onderwatercafe aandacht voor plankton en ecosysteem

maandag 26 oktober 2020

De 6e en laatste editie van de reeks Onderwatercafés was ook volledig online. De sprekers Barbara Rodenburg, Anneke van de Oever en Michiel Firet namen deel vanuit huis. Jaap Jepma en ondersteuner Ilse Luijken vanuit het kantoor van Noordtij. De techniek deed wat het moest doen en de deelnemers kregen een mooie inkijk in de bijzondere wereld van plankton en het ecosysteem onderwater in de Waddenzee.

Plankton en het ecosysteem

Michiel Firet van Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) laat ons aan de hand van een toelichting op de interactieve onderwatertekening zien wat er zich onder water in de Waddenzee afspeelt. Deze keer vertelt hij meer over kwallen, mosselen en zeesterren.
Hydrobioloog Anneke van den Oever en visser Barbara Rodenburg nemen ons aan de hand van bijzondere beelden mee in de fascinerende wereld van plankton. Plankton zijn alle organismen die zweven in het water en zich laten meedrijven met de stroming. In een druppel zeewater onder de miscroscoop is een wereld te ontdekken aan soorten in bijzondere vormen en kleuren.

Onderwatercafé terugkijken

Lees het volledige verslag op onze pagina over de Onderwatercafés, of kijk de editie in zijn geheel terug via deze link.

Jan Willem Spakman van Wimpie Comics vatte de avond weer samen in een mooie cartoon vol humor:

Cartoon Onderwatercafe Planton en het ecosysteem

Onderwatercafés

De onderwatercafés zijn een initiatief van Programma naar een Rijke Waddenzee. We organiseren samen met beheerders en onderzoekers meerdere cafés met als doel onderwaternatuur bekend en bemind te maken. Om zo de bescherming van natuur onder het wateroppervlak te verankeren in beheer en beleid. Kijk op www.rijkewaddenzee.nl/onderwatercafes voor meer informatie en de verslagen van alle Onderwatercafés.