Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

donderdag 28 december 2017

Jaaroverzicht: Top-5 van 2017

Welke nieuwsberichten zijn in het jaar 2017 het meest gelezen op de website van PRW? Een overzicht van de vijf best gelezen verhalen uit 2017.

1. Nieuwe Kansenkaart Randen van het Wad 2017
PRW bracht in januari een nieuwe Kansenkaart uit voor de Randen van het Wad. PRW dicht met name drie projecten een grote meerwaarde toe voor de natuur: de kop van Noord-Holland, de Vismigratierivier en de Lauwerskust. Deze projecten bieden grote kansen voor zoet-zoutovergangen.
Lees Meer >>>>

2. Natuurlijke Hotspots
Welke plekken in de onderwater gelegen delen van de Waddenzee zijn het meest geschikt voor natuurontwikkeling? Het nieuwe aan het ontwikkelde model is dat het een integraal beeld oplevert van de gebieden met een hoge natuurpotentie. PRW gebruikte de kennis vervolgens ondermeer bij projecten zoals de scheepswrakken en de platte oester (zie onder).
Lees Meer >>>>

3. Platte oester opgedoken in Waddenzee
De platte oester is terug in de Waddenzee. Jarenlang werd gedacht dat de soort was uitgestorven. Een visser ontdekte meerdere exemplaren ten oosten van Texel. De vondst is bijzonder. Algemeen werd gedacht dat de platte oester al lang uit de Waddenzee verdwenen was. PRW kijkt nu of de bestaande populatie uitgebreid kan worden.
Lees Meer>>>>

4. Vaarrecreanten houden zich goed aan regels op het Wad
Vaarrecreanten in de Waddenzee houden zich over het algemeen goed aan de regels in dit bijzondere natuurgebied, zo bleek afgelopen zomer.  Een disclaimer is op zijn plek: Het onderzoek heeft zich toegespitst op boten met AIS. De kleine pleziervaart, zoals kanovaren en speedboten, vallen daardoor (meestal) buiten het bereik van dit onderzoek. De  komende maanden gebruiken de onderzoekers om te kijken hoe zij hun data-onderzoek nog verder kunnen uitbreiden voor een completer beeld.
Lees Meer >>>>

5. Gezamenlijke actie vóór plasticvrije Waddenzee
Alle natuurbeheerders in het Waddengebied gaan in de komende twee jaar gezamenlijk aan de slag om het plastic probleem in Werelderfgoed Waddenzee aan te pakken, zo bleek in februari. Onder begeleiding van het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) keurden de beheerders een plan met 12 acties goed. Deze is afgelopen zomer ook uitgevoerd. Uit een evaluatie dit najaar bleek dat er een aantal zaken goed gaan, maar er is voor komend jaar ook ruimte voor verbeteringen.
Lees Meer >>>>

Het Programma naar een Rijke Waddenzee bedankt u voor het bezoeken van onze website en wenst iedereen een Gelukkig Nieuwjaar!

Misschien wil je dit ook lezen?

dinsdag 27 december 2016

Jaaroverzicht PRW: de top-16 van 2016

PRW wenst iedereen een fijn en gezond 2017 toe. Zo aan het begin van het jaar is dit een mooi moment om even terug te blikken. Een jaarverslag zeg maar, maar dan even aan de hand van 16 mijlpalen uit 2016.

meer lezen
donderdag 24 december 2015

Nieuwsoverzicht 2015 van Rijke Waddenzee

De website van het Programma naar een Rijke Waddenzee bereikte in 2015 een recordaantal van 15.000 unieke gebruikers. Een belangrijke publiekstrekker zijn de nieuwsverhalen. Zo aan het einde van het jaar hebben we de meest bezochte nieuwtjes op een rijtje gezet.

meer lezen
donderdag 2 januari 2014

Top-5 nieuwsverhalen website PRW 2013

De overhandiging van de haalbaarheidstudie naar de Vismigratierivier is het meest gelezen nieuwsbericht op de website van het Programma naar een Rijke Waddenzee. Dit blijkt uit het jaaroverzicht van 2013.

meer lezen