Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

zondag 1 juli 2018

Dag van Wad 2018 – korte terugblik

Van Den Helder tot Greetsiel in Duitsland, overal langs de Waddenkust werd afgelopen weekend de ‘Dag van het Wad’ gevierd. Omdat Werelderfgoed Waddenzee 9 jaar werd, waren langs de kust, op de eilanden en op de Waddenzee talloze activiteiten georganiseerd.

Negen jaar geleden riep UNESCO de Waddenzee uit tot Werelderfgoed. Een bijzondere status waarmee de Waddenzee zich in een rijtje plaatst met de Grand Canyon, Great Barrier Reef, Timboektoe en de Chinese Muur. De verjaardag werd in Noord-Holland, Groningen, Friesland en Ost-Friesland (DLD) gevierd. Het weer zat mee en overal scheen een heerlijk zonnetje.

Yoga op het Wad

In Friesland trok De Garnalenfabriek in Moddergat ruim 1.500 bezoekers die daar onder het genot van een hapje en drankje genoten van live muziek en een modeshow van schipperskleren en garnalen pellende pellersvrouwen uit Zoutkamp voorgeschoteld kregen. Ook kon men deelnemen aan Yoga op het Wad en diverse wadlooptochten o.a. in Lauwersoog.

Bij Ecomare op Texel zorgden wetenschappers voor extra uitleg bij de activiteiten, op zee en aan land, zodat bezoekers vol nieuwe kennis naar het vaste land terugkeerden. In Groningen werd door een groep liefhebbers in Noordpolderzijl aan de Dijk geslapen en ontbeten, een bijzondere ervaring die door de deelnemers erg werd gewaardeerd.

Doe Eens Wad

Jarig zijn zonder zingen kan natuurlijk niet, daarom zong een groep van 25 mensen op zaterdagochtend de Waddenzee toe. Als traktatie waren en honderden jute zakjes (van ‘Doe eens Wad’) die deelnemers mee konden nemen tijdens wad- en kweldertochten. In de zakjes kon afval mee terug genomen worden zodat het Werelderfgoed als cadeau een schonere aanblik kreeg.

In 2019 wordt Werelderfgoed Waddenzee tien jaar en wordt de Dag van het Wad weer gevierd, misschien wel extra groot. Houd www.dagvanhetwad.nl in de gaten of volg Waddenzee Werelderfgoed via Facebook of Instagram voor meer informatie hierover.

Misschien wil je dit ook lezen?

dinsdag 12 december 2017

Dag van het Wad ook in 2018!

Ook in 2018 zal er een Dag van het Wad worden georganiseerd! Het verjaardagsfeestje van Werelderfgoed Waddenzee valt in 2018 in het weekend van zaterdag 30 juni en zondag 1 juli.

meer lezen
maandag 26 juni 2017

Geslaagde editie van Dag van het Wad

Vandaag, maandag 26 juni 2017, is het precies 8 jaar geleden dat UNESCO de Waddenzee benoemde tot Werelderfgoedgebied. Dat is dit weekend gevierd met een speciaal feestprogramma. Van Den Helder tot aan Delfzijl werden er tijdens de “Dag van het Wad” leuke activiteiten georganiseerd langs en op het Wad.

meer lezen