Beleef de Waddenzee tijdens LWD2018

vrijdag 16 februari 2018

Vanaf 4 april kun je op twee plekken in Leeuwarden kennismaken met het Wad. Sense of Place organiseert namelijk twee tentoonstellingen in de Culturele hoofdstad van Europa. Het ‘Waterpanorama’ vind je in het Aegongebouw en in de Kanselarij is de tentoonstelling ‘Waddenkelder’.

Laat je in de Waddenkelder verrassen door de dynamiek van het getij: met je blote voeten in het zand ervaar je de cyclus van eb en vloed samengebald in één minuut. Een ode aan de Waddenzee: slenken, zandbanken, wadden, stranden en duinen. Een dynamisch landschap, altijd in beweging. Het idee en de uitvoering zijn van Bruno Doedens (SLeM).

Bij ‘Panorama van het Wad’ ruik, proef en ervaar je de  Waddenzee midden in de stad Leeuwarden. Het panorama uitzicht vind je in de Aegon tuin, vlakbij het treinstation. In het panorame wordt gewerkt met beeld en geluid. In een driemeter hoge installatie ben je even helemaal weg uit de drukte van de stad. De Wadden zijn hét podium van Sense of Place voor de komende jaren. Het Waterpanorama wordt uitgevoerd door Alex van de Beld.

De projecten tezamen heten Places of Hope. Het draait om respect voor cultuur en natuur en het vertellen van het verhaal van de locatie en het landschap. Ze geven de plek daarmee extra aantrekkingskracht en betekenis: a Sense of Place.

Het Programma naar een Rijke Waddenzee, gemeente Leeuwarden en Leeuwarden-Fryslân 2018 hebben bijgedragen aan de financiering van de tentoonstellingen. Bezoekers van LWD2018 worden zo gewezen op Werelderfgoed Waddenzee, dat op een steenworp afstand ligt van de Europese Culturele Hoofdstad.