Werelderfgoed Waddenzee en de nacht centraal tijdens bijeenkomst op 3 oktober | Noordoost Friesland

woensdag 28 september 2016

Op maandagavond 3 oktober organiseert Stichting Regiomarketing Toerisme in samenwerking met Waddengoud en de SeedyksterToer een netwerkbijeenkomst in Marrum met als hoofdthema’s Werelderfgoed Waddenzee en nachtbeleving.

Tijdens de avond is er veel aandacht voor de marketing van Werelderfgoed Waddenzee. Gerard Kremer, sinds 1 juli boegbeeld voor toerisme Werelderfgoed Waddenzee, geeft een lezing. Hij deelt zijn bevindingen van de afgelopen drie maanden en blikt vooruit: ,,Veel partijen zijn bezig met de marketing van het Werelderfgoed Waddenzee. Iedereen doet dit met de beste intenties, maar samenhang en regie ontbreken. Op lokaal niveau gebeurt er al ontzettend veel, het is nu zaak om verbinding te zoeken en de marketing op te schalen.’’ Op 3 oktober deelt Kremer een aantal ideeën over hoe het Werelderfgoed Waddenzee met alle betrokkenen beter op de internationale kaart kan worden gezet.

Duisternis
Na de lezing is het tijd om naar buiten te gaan. Alle deelnemers trekken de jas aan en gaan de zeedijk op om de nacht te ervaren. Een gids vertelt de aanwezigen over de bijzonderheden van de nacht. Volgens organisator Lisette Grasmeijer van Stichting RegioMarketing Toerisme is het bijzonder dat we In Friesland nog sterren zien. ,,In de randstad is veel lichtvervuiling. Het is daar bijna onmogelijk om op een heldere nacht een Grote Beer te spotten. Dat kan hier aan de Waddenkust wel. Veel toeristen ervaren de nacht en de bijbehorende stilte als iets unieks. Het leek ons daarom een goed idee om hier bij stil te staan.’’

SeedyksterToer
De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de SeedyksterToer te Marrum. Eigenaar van dit recreatiebedrijf, Gerben Visbeek, krijgt halverwege de avond het predicaat Waddengoud uitgereikt vanwege de Waddenbeleving die het bedrijf biedt in combinatie met gebruik van Waddenproducten. Daarnaast vertelt Stichting RegioMarketing Toersime welke marketingacties zij de komende tijd gaan uitvoeren om Noordoost Friesland nog beter op de kaart te zetten.

Inmiddels hebben ruim 70 toeristische ondernemers, politici, ambtenaren en andere belangstellenden zich aangemeld. Deelname is gratis en aanmelden kan nog tot en met vrijdag 30 september via info@rmtnof.nl.