Waddenzee als natuurgebied gepromoot op Vakantiebeurs

woensdag 13 januari 2016

De Waddenzee wordt op de Vakantiebeurs in Utrecht gepromoot als aantrekkelijke vakantiebestemming vanwege haar natuurwaarden. Zo wordt duurzaam toerisme gestimuleerd.

Het Programma naar een Rijke Waddenzee doet in Utrecht ook mee aan het promoten van de Waddenzee als toeristische natuurbestemming. Dit past in de uitwerking van de nieuwe strategie van PRW: Beleving Werelderfgoed Waddenzee.

Alleengaande reiziger
De Vakantiebeurs is met gemiddeld 100.000 bezoekers het grootste vakantie-evenement van Nederland. Speciaal thema voor dit jaar is de alleengaande  reiziger, mede door de groeiende populariteit van het alleen op reis gaan.

Op de 46e editie van de beurs kan iedereen informatie opvragen over ruim 1200 bestemmingen wereldwijd, waaronder dus onze eigen Waddenzee. PRW benadrukt daar de reden waarom de Waddenzee Werelderfgoed is geworden. Zo moet er meer animo komen voor de beleving van de natuurwaarden van dit unieke gebied.

Werelderfgoed
De stand van de Waddenzee staat bij de Nederlandse vakantiebestemmingen en bij de andere Werelderfgoederen die Nederland rijk is. De beurs is van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.