Inventarisatie vismonitoring en onderzoeksprogramma’s Waddenzee

donderdag 13 augustus 2020

Het Common Wadden Sea Secretariat (CWSS) publiceerde het rapport “Trilateral Fish Monitoring: Overview of monitoring and research for Swimway”. Onderdeel van de pijler ‘Onderzoek en Monitoring’ van het trilaterale Swimway Visie- en Actieprogramma. Het rapport geeft een overzicht van monitoring- en lange termijn onderzoeksprogramma’s naar zee- en estuariene vissen in Denemarken, Duitsland en Nederland. Het richt zich op de Waddenzee-wadplaten, geulen (zeegaten en beken) en ook op de zeegebieden en estuaria die aan de Waddenzee grenzen. Ook bevat het rapport een overzicht van analyses van bestaande gegevens die kunnen helpen bij de implementatie van trilaterale visdoelen dat zich zou kunnen vertalen in kortlopende, gezamenlijke onderzoeksprojecten.

trilateraal actieprogramma Swimway

De resultaten van dit rapport ondersteunen de trilaterale ad-hoc werkgroep Swimway in hun proces naar een toekomstige permanente trilaterale Expert Group Swimway, en leveren waardevolle informatie op voor het Trilateral Monitoring and Assessment Program (TMAP) en Quality Status Report (QSR).

Het Swimway Visie- en Actieprogramma heeft tot doel het trilaterale visdoel van het Waddenzeeplan te implementeren en de kennis van essentiële processen en functionele paden van Waddenzeevissen te vergroten. Namens Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) werkt Martha Buitenkamp aan de uitvoering van het trilaterale actieprogramma Swimway.

Meer informatie
bij Martha Buitenkamp, zie contactgegevens