Ruim 80.000 stemmen voor Mooiste Natuurgebied

maandag 31 oktober 2016

Niet vergeten: tot vanmiddag 13.00 uur kun je nog stemmen op jouw ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Vanavond maakt Staatssecretaris Van Dam bekend bij De Wereld Draait Door (DWDD) bekend welke drie gebieden de meeste stemmen hebben gekregen van het publiek.

Om één uur sluiten dus de stemlokalen. Er zijn inmiddels al 82.000 stemmen uitgebracht! De vraag is nu hoeveel hiervan naar het Waddengebied zijn gegaan. Vanavond wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens de tv-uitzending van DWDD. Dit is tussen 19:00 en 20:00 op NPO1.

Op 10 oktober maakte een vakjury, onder leiding van professor Pieter van Vollenhoven, dertien natuurgebieden die genomineerd zijn voor de verkiezing. Ook het Waddengebied zat daarbij.  De afgelopen maand hebben tal van partijen aandacht gevraagd voor de bijzondere natuur en de verkiezing. Dit zorgde voor een hoop positieve energie, goede samenwerking tussen partijen en veel publiciteit voor het Waddengebied in lokale, regionale en landelijke media.

Icoon van Nederlandse Natuur
De drie gebieden met de meeste stemmen ontvangen elk een bedrag van maximaal 300.000 euro om te investeren in kwaliteitsverbetering van hun gebied. Ook worden de winnaars de komende jaren in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur. Naast de drie gebieden die door het publiek worden gekozen, kan de vakjury nog een vierde gebied aanwijzen.

Stemmen kan dus nog tot 1 uur vanmiddag: Natuurverkiezing.