Inschrijving open voor Ministersconferentie Waddenzee

donderdag 26 april 2018

De (inter-)nationale Waddengemeenschap buigt zich op 17 en 18 mei over de toekomst van de Waddenzee. Eén en ander vindt plaats in schouwburg De Harmonie in Leeuwarden, in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.

Uitnodiging congres Waddenzee Wereldklasse

Op donderdag 17 mei is er speciaal voor beleidsmakers, ondernemers, gebruikers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit Nederland het nationaal congres ‘Waddenzee Wereldklasse’. De centrale vraag tijdens het congres is: hoe zorgen we er samen voor dat dit kwetsbare werelderfgoed een gebied van wereldklasse wordt. Wat is daar voor nodig en voor welke uitdagingen stelt ons dat als Nederlandse Waddengemeenschap?

waddenzee-wereldklasse-700x399

Trilaterale regeringsconferentie

Een dag later – op vrijdag 18 mei – komen de ministers van Waddenzeelanden Denemarken, Duitsland en Nederland in Leeuwarden bijeen voor de vierjaarlijkse trilaterale regeringsconferentie. Op deze dag worden nieuwe internationale afspraken over het beheer van de Waddenzee gemaakt. Daarbij krijgen de drie ministers de opbrengst en de geformuleerde ambities tijdens ‘Waddenzee Wereldklasse’ aangereikt.

Geen deelnamekosten

U kunt zich hier rechtstreeks aanmelden voor het congres Waddenzee Wereldklasse. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

+ Bekijk het dagprogramma

+ Geef je op via het aanmeldformulier