Hoofdrol voor Wadden en Doutzen Kroes in nieuwe Rivella campagne

dinsdag 5 juli 2016

Rivella is een nieuwe campagne gestart waarin de natuurlijke schoonheid van de Wadden centraal staat. Samen met Doutzen Kroes zet Rivella zich in om te laten zien hoe mooi dit stukje Nederland is. En proberen ze ervoor te zorgen dat die schoonheid bewaard blijft door op te roepen om plastic troep op te ruimen.

Kern van de campagne is de 1 fles = 1m2 actie, meldt Fonk Online. Elke fles Rivella die deze zomer over de toonbank gaat, staat voor 1m2 schoon Waddenstrand. De actie 1 fles = 1m2 schoon strand wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting De Noordzee, die er deze zomer voor zorgt dat het strand op alle vijf de eilanden wordt schoongemaakt. Doutzen, die al van kinds af aan op de Wadden komt en het schoonhouden van de natuur van haar ouders meekreeg, geeft middels een online video de aftrap van de campagne.

De campagne bestaat verder uit een samenwerking met drie bekende Nederlandse bloggers. Zij gaan op ontdekkingsreis over de eilanden, op zoek naar het ultieme Waddengevoel. Al Wadden-hoppend ontwikkelt elke blogger een route met highlights die het unieke karakter van dit natuurgebied benadrukken.

Waddenhoppen
De nieuwe campagne heeft nog een belangrijke component. Rivella, Doutzen en drie bloggers gaan Waddenhoppen: op ontdekkingsreis over de eilanden, op zoek naar de natuurlijke schoonheid van de Wadden. Ter inspiratie laat als eerste Doutzen haar favoriete plekjes op de Wadden zien, waarna elke blogger zelf een favoriete route met must sees maakt: één voor ouders met kinderen, één voor avonturiers en één voor ultieme rustzoekers.

Rijke Waddenzee
Het Programma naar een Rijke Waddenzee werkt aan het verschonen van de Waddenzee ondermeer door met verschillende partners een ketenbenadering uit te werken voor het plastic probleem in de Waddenzee. Zo is het plastic probleem ge-agendeerd op de bestuurlijke agenda, is er een richtlijn ontwikkeld en vindt er nu een pilot plaats waarin verschillende partijen kijken hoe ze een keten-oplossing kunnen ontwikkelen voor het gehele Waddengebied zodat het inzamelen van plastic economisch rendabel wordt. Daarnaast werkt PRW aan een duurzamere beleving door toeristen van Werelderfgoed Waddenzee.

BRON: Fonk online