Eerste Waddendijkdag op 9 juni

woensdag 25 mei 2016

UPDATE: De Waddendijkdag is geannuleerd. Nieuwe datum volgt na de zomervakantie.

PRW organiseert in samenwerking met POV-Waddenzeedijken en het Deltaprogramma Waddengebied op donderdag 9 juni de allereerste Waddendijkdag. Onderwerp van gesprek zijn de innovaties en de recente ontwikkelingen rondom de Waddendijken op het gebied van veiligheid- en natuur.

Afgelopen maart is er 6,9 miljoen euro vrijgekomen  vanuit het Hoogwaterbeschermingsprogramma voor het uitvoeren van 12 projecten langs de Waddendijk. Deze start van fase 2 is een groot thema van de bijeenkomst. De focus ligt hierbij op omgevingsmanagement waarbij alle partijen gaan voor breedgedragen oplossingen. We kijken dus niet alleen naar veiligheid, maar ook naar kansen voor natuur, economie en toerisme.

Tijdens de bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan vier onderzoeken:  Brede Groene Dijk, Geulmanagement, HR Effectiviteit Voorland en Gras-en kleibekledingen. Daarnaast is er één sessie waarin we de POV-Waddenzeedijken overkoepelend belichten.

De bijeenkomst wordt op 9 juni gehouden bij het Groninger Landschap, locatie ‘Buitenplaats Reitdiep’ aan de Woldijk 103 in Groningen. De Waddendijkdag is de eerste in de serie maar het is de  bedoeling dat deze twee keer per jaar georganiseerd gaat worden.

Rijke Waddenzee
Het Programma naar een Rijke Waddenzee is een van de betrokken partijen binnen de POV-Waddenzeedijken. Het ondersteunt de waterschappen in de uitvoering. Een belangrijk doel voor PRW is dat er voldoende aandacht en kansen zijn voor natuurontwikkeling.

Meer info over de projecten:
http://pov-waddenzeedijken.nl/werken/