Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

donderdag 13 juli 2017

Duisternis Waddengebied prominent in Kust & Zeegids

Ook aandacht voor leuke Wadweetjes

Wie op vakantie gaat langs de Nederlandse kust zal ‘m vast tegenkomen. De Kust & Zeegids. Het Programma naar een Rijke Waddenzee heeft er ook een bijdrage aangeleverd via een verhaal over Werelderfgoed Waddenzee en de Dark Sky. Zo vragen we aandacht voor het behoud en de verdere ontwikkeling van het nachtelijk duister in het Waddengebied.

Naast een pagina over de waarde van duisternis voor mens en natuur in het Waddengebied is er ook een andere pagina met tal van leuke weetjes. Weet jij bijvoorbeeld wat de inspiratie is geweest voor het Wereldergoedlogo? En welke vogel het meeste voorkomt op de Waddenzee?

Schoolklassen
De Kust & Zeegids verschijnt in een oplage van 200.000 stuks langs de gehele Nederlandse kust. Van Zeeland tot aan Schiermonnikoog. Je kunt ‘m ondermeer tegenkomen op de veerboten naar de Waddeneilanden, VVV-kantoren, bezoekerscentra en op campings. Daarnaast maakt de gids onderdeel uit van een lesprogramma dat op tientallen scholen in de kustregio wordt onderwezen.

Blader hier door de volledige Kust & Zeegids

rapporten en documenten in dit thema

  • donderdag 13 juli 2017

    Kust & Zeegids: Duisternis en Wadweetjes

    Bijdrage van PRW aan de Kust & Zeegids. Het artikel gaat over duisternis en leuke wadweetjes.

    naar rapport

Misschien wil je dit ook lezen?

maandag 29 mei 2017

Meer licht op duisternis: Factsheets Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied

Hoe kunnen we meer duisternis bereiken in het Waddengebied? Welke effecten heeft licht op mens en natuur? Hoe kan je anders omgaan met het gebruik van licht, rekening houdend met economische bedrijvigheid, veiligheid en arbeidsomstandigheden?

meer lezen
zondag 30 oktober 2016

Feestelijke ondertekening intentieverklaring Dark Sky

De intentie-overeenkomst voor een Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied is afgelopen weekend op een feestelijk manier ondertekend. Met cultuur, inspirerende verhalen en muziek.

meer lezen
woensdag 1 juli 2015

Kust & Zeegids ligt klaar voor vakantiegangers

Wie op vakantie gaat langs de Nederlandse kust zal ‘m vast tegenkomen. De Kust en Zeegids. Het Programma naar een Rijke Waddenzee heeft er ook een bijdrage aangeleverd via een verhaal over Werelderfgoed Waddenzee en wadvaren.

meer lezen