Bosatlas van de Wadden is een mooie ontdekkingsreis

maandag 22 oktober 2018

De Bosatlas van de Wadden is klaar! Het eerste exemplaar is uitgereikt aan de directeur van de Waddenvereniging; Lutz Jacobi. Dit gebeurde in het nieuwe bezoekerscentrum bij Kornwerderzand. De Bosatlas behandelt een breed scala aan onderwerpen: Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond en van natuurherstel tot toerisme en nog veel meer.

Bosatlas van de Wadden

De Bosatlas van de Wadden brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht. Honderden kaarten, illustraties en foto’s (onder meer van luchtfotograaf Karel Tomeï en van de maker van de bioscoopfilm WAD, Ruben Smit) geven een samenhangend beeld van dit unieke stukje Nederland.

Nergens ter wereld is er zo’n diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. De Wadden is één van ’s werelds belangrijkste ecosystemen. In 224 pagina’s wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door dit natuurgebied. De kenmerkende kaarten in Bosatlasstijl laten zien waar wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, dialecten, terpen, volksfeesten en nog heel veel meer zich bevinden. En de heldere infographics geven inzichten in eendenkooien en de bijzondere onderwaterwereld die niet alleen bestaat uit flora en fauna.

Rijke Waddenzee

Het Programma naar een Rijke Waddenzee heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Bosatlas van de Wadden. Ondermeer door tekst en uitleg te geven over onderwerpen, door de samenhang te duiden en door contacten te leggen. Waar PRW erg blij mee is, is dat de onderwaterkaart van de Waddenzee in zijn geheel is overgenomen in de Bosatlas. Zo kunnen toekomstige generaties makkelijk kennis maken met de vaak onbekende onderwaternatuur van de Waddenzee.

Bosatlas van de Wadden op de website van uitgeverij Noordhoff