Publieksactiviteiten Waddenmars

Op 24, 25 en 26 juni 2022 organiseert Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) de Waddenmars, een mars voor jongvolwassenen die zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van de Wadden. Hiermee willen we jongeren een stem geven in beleid en vragen we hen om een toekomstvisie voor het Waddengebied te maken. PRW ontwikkelde hiervoor in samenwerking met Arcadia, Ministerie van de Toekomst en de Waddenacademie een meerdaags programma.

Tijdens de ‘Dag van het Wad’ op zaterdag 25 juni zijn er enkele publieksactiviteiten. Hieronder volgt een overzicht. We zien je graag verschijnen!

Route Noord-Holland

Gesprek jongeren + bewoners Wieringen over ‘wonen en werken aan de Waddenkust’

Een onderdeel van deze mars in de route Noord-Holland is een gesprek met de jongeren en de bewoners van Wieringen over wonen en werken aan de Waddenkust in relatie met de klimaatveranderingen.

Wil je, als bewoner, de jongeren iets meegeven over wonen en werken aan de Waddenkust voor hun te maken toekomstvisie?
Kom dan tijdens de ‘Dag van het Wad’ op zaterdag 25 juni 2022 tussen 10.30-11.30 uur naar museum Jan Lont (Stroeërweg 39, in Hippolytushoef) om in gesprek te gaan met elkaar. Meld je aan via info@museumjanlont.nl. Voor alle aanwezigen staat er gratis koffie/thee met een Wieringerkoek klaar.

Meer informatie

Karin Zegwaard. Tel: 0620833826, E-mail: k.zegwaard@staatsbosbeheer.nl.

Excursie vismigratierivier Kornwerderzand

Een onderdeel van deze mars in de route Noord-Holland is een bezoek aan de vismigratierivier in Kornwerderzand. Hier zal een deskundige meer vertellen over lokstromen, zout-zoet verbindingen en het doel van dit unieke bouwwerk in de Nieuwe Afsluitdijk.

Wil je, net als de jongeren, meer weten over de vismigratierivier in Kornwerderzand?
Kom tijdens de ‘Dag van het Wad’ op zaterdag 25 juni 2022 tussen 15.30-16.30 uur naar Kornwerderzand, de start is vanaf parkeerplaats Kazemattenmuseum, Afsluitdijk 1c, Kornwerderzand.

Deze excursie is gratis maar aanmelden is verplicht via k.zegwaard@staatsbosbeheer.nl (slechts 10 vrije plaatsen beschikbaar en vol = vol). Meer informatie over de vismigratierivier is te vinden via https://www.youtube.com/DeNieuweAfsluitdijk.

Meer informatie

Karin Zegwaard. Tel: 0620833826, E-mail: k.zegwaard@staatsbosbeheer.nl.

Route Friesland

Film Silence of the Tides

Tijdens de Dag van het Wad op zaterdag 25 juni om 21.00 uur draait de film Silence of the Tides in Theaterkerk Nes als onderdeel van de Waddenmars. Voorafgaand aan de film zal er een gesprek plaatsvinden met de regisseur van de film: Pieter Rim de Kroon onder begeleiding van Heleentje Swart. Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Een ticket kost € 10,- en is inclusief 1 consumptie. Je kunt je ticket(s) bestellen op de website van Theaterkerk NES: https://theaterkerknes.nl/activiteit/film-silence-of-the-tides/.

Route Groningen

Oesterrondleiding en cursus!

Hoe groeien oesterbanken en worden ze verwerkt? Ga met Barbara Rodenburg, en de jongeren van de Waddenmars mee naar de oesterbank van ’t Ailand. We zoeken oesters en leren ze bereiden.

Op zaterdag 25 juni om 14.45 uur gaan we vanaf ’t Ailand in Lauwersoog het Wad op, graag zien we dat de deelnemers iets eerder aanwezig zijn. Er is tijdens de rondleiding die een uur duurt ruimte voor maximaal 10 geïnteresseerden. Meedoen kost € 15,- per persoon, en dit dien je te betalen bij ’t Ailand.

Let op: trek stevige schoenen of rubberen laarzen aan, de oesters zijn scherp en je wilt je voeten niet openhalen!

Meer informatie

Marian van Voorn. Tel: 0618319635, E-mail: marian@hoppa.me.