Programma naar een rijke Waddenzee

Project

Verkenning duurzame bereikbaarheid Waddeneilanden

PRW wil in 2016 een verkenning starten naar het verduurzamen van de bereikbaarheid van de Waddeneilanden op de lange termijn.

In 2028 lopen de huidige vergunningen van de veerverbindingen naar de eilanden af. Via de verkenning willen we komen tot een rapportage met wensen en ideeën voor de bereikbaarheid vanaf 2028. De ideeën en wensen inventariseren we met bewoners, gebruikers, rederijen, ngo’s en overheden uit de regio.

De verkenning richt zich eerst dus op de lange termijn. Van daaruit wordt bekeken of er ook voor de kortere termijn kansen zijn. Op dit moment vinden er in de regio verschillende gesprekken plaats over de aanpak van het project.

Nieuws over dit project

donderdag 14 december 2017

Volop kansen voor duurzame bereikbaarheid Waddengebied 2030

De veerverbindingen zijn dé levensaders voor de Waddeneilanden. Gezien het belang van een goede verbinding hebben een groot aantal betrokken partijen een eerste verkenning uitgevoerd naar de kansen die er liggen voor een meer duurzame bereikbaarheid van het Waddengebied in de toekomst.

meer lezen
dinsdag 3 mei 2016

Grote behoefte aan lange-termijn-verkenning morfologie Waddenzee

Maar liefst 40 deelnemers deden donderdag 24 maart mee aan de workshop Morfologie, die plaats vond in De Fabriek in Leeuwarden.

meer lezen

rapporten bij dit project

  • donderdag 14 december 2017

    Verkenning Duurzame Bereikbaarheid Waddenzee

    Verkenning Duurzame Bereikbaarheid Waddenzee (PDF, 2.4 Mb).

    naar rapport