Uitnodiging – Doe mee met het Watercafé

maandag 18 januari 2021
Watercafé – klimaatadaptatie aan de Nederlandse Waddenkust met zoet en zout water. Woensdag 20 januari 19.00 – 20.15 uur

Tijdens de klimaatadapatieweek in Groningen organiseren we, samen met partners, het online Watercafé. Gespreksleider Kamille Kres praat met drie tafelgasten over de toekomst van zoet en zout water aan de Waddenkust, er is een presentatie over Klimaatadaptatie aan de Nederlandse Waddenkust en we spelen een pubquiz.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Via de website klimaatadaptatiegroningen.nl kunt u deelnemen. 

Programma

Gespreksleider Kamille Kres praat met Katja Philippart (directeur Waddenacademie), Bert Middel (dijkgraaf waterschap Noorderzijlvest) en Bart Zwiers (boswachter Natuurmonumenten) over de toekomst van zoet en zout water aan de Waddenkust. Jeroen van Herk van Programma naar een Rijke Waddenzee geeft een korte presentatie over ‘Klimaatadaptatie aan de Nederlandse Waddenkust’. We sluiten het Watercafé af met een leuke en leerzame pubquiz. Met uiteraard een mooie prijs voor de winnaar.   

Cruciale rol voor water

Water speelt een cruciale in de klimaatverandering. We hebben te maken met langere droge perioden, meer verdamping, grillige neerslagpatronen met piekbuien en een stijgende zeespiegel, waardoor de invloed van zout op grondwater toeneemt. Vragen die tijdens het Watercafé aan de orde komen zijn: Wat merken we hier in het noorden van Nederland nu al van klimaatverandering? Hoe gaan we daar mee om (klimaatadaptatie)? Wat zijn interessante koersen voor de toekomst? En wat kunnen bewoners en ondernemers zelf doen?

Meer weten?

Dan kunt u contact opnemen met: