Unieke vogelroutes in kaart gebracht op nieuwe website

dinsdag 31 maart 2015

Langs welke wandelroute zie je de meeste vogels? En waar en wanneer moet je op de fiets stappen om de groenpootruiter te kunnen zien? En zijn er ook nog zeehonden? Sinds vandaag is er een nieuwe website online die talloze tips geeft over hoe je de unieke Waddennatuur kunt beleven: www.beleefdewaddennatuur.nl

Talloze tips
De website is gemaakt in het kader van het project ‘Rust voor Vogels, Ruimte voor mensen’. De website is een toegangspoort tot de waddennatuur en bevat talloze tips, fiets- en wandelroutes, de mooiste natuurplekken per eiland inclusief uitzichtpunten en een complete natuuragenda.

Unieke natuurradar
Uniek is de natuurradar: in één oogopslag zie je op de interactieve kaart waar er die dag bijzondere vogels of zeehonden zijn gezien. De kaart heeft verschillende filters die je aan- of uit kunt zetten. Zo zie je direct waar er bijvoorbeeld een wandeling begint, of een uitzichtpunt is, of een lepelaar is gezien. De nieuwe website valt op door de vormgeving; bewegende natuurbeelden en mooie foto’s zetten de sfeer van de Wadden neer.