Inschrijving geopend voor Wereldvismigratiedag

dinsdag 1 december 2015

De Wereldvismigratiedag komt er weer aan! De inschrijving voor activiteiten is nu geopend en de teller staat nu al op meer dan 70 activiteiten wereldwijd.

De Wereldvismigratiedag is op zaterdag 21 mei 2016. Het is de tweede keer dat Wereldvismigratiedag wordt georganiseerd. Belangrijkste doel is om aandacht te vragen voor het lot van trekvissen. Veel vissen sterven namelijk op hun reis van zoet naar zoutwater en andersom.

Vissen aan stukjes
Soms worden vissen in stukjes gehakt door grote gemalen, soms gaan trekvissen dood omdat het ze niet op tijd lukt om dijken en dammen te passeren voor het voltooien van hun levenscyclus. Wereldvismigratiedag vraagt aandacht voor dit probleem.

De eerste Wereldvismigratiedag in 2014 groeide uit tot een onverwacht groot succes. Er waren toen wereldwijd meer dan 270 activiteiten georganiseerd, van Nieuw-Zeeland tot aan Hawaï.

De dag leverde zo een bijdrage aan; bewustwording, betere samenwerking, vrijwilligerswerving en maakte indruk op beleidsmakers.

Rijke Waddenzee
Het Programma naar een Rijke Waddenzee onderschrijft het idee achter Wereldvismigratiedag en ondersteunt de uitvoering ervan.