Handen uit de mouwen voor Werelderfgoed Waddenzee

dinsdag 8 januari 2019

Het ongeluk met de containers die begin januari van het vrachtschip vielen, hebben een grote impact op de Waddenzee en de waddengemeenschap. De bedreiging die dat voor de Waddenzee met zich meebrengt, heeft veel mensen en organisaties op de been gebracht om de helpende hand uit steken.

PRW wil haar waardering uitspreken voor iedereen die zich in weer en wind inzet om de gevolgen voor het wad zo veel als mogelijk te beperken. Van beheerders, tot grote groepen vrijwilligers en bewoners en vissers die hun netten inzetten voor een schonere Waddenzee.

PRW hoopt in ieder geval dat alle bestrijders en opruimers er in slagen om snel de meeste rommel van het wad te krijgen en dat de resterende containers met spoed kunnen worden geborgd.

De gevolgen van de ramp voor de toekomst van het wad zijn nog niet goed te overzien, maar veel mensen maken zich daar terecht zorgen over. Ook PRW is alert op de mogelijke gevolgen van deze vervuiling voor de realisatie van een Rijke Waddenzee. Daar waar we binnen ons netwerk met onze kennis en kunde een handje kunnen helpen, doen we dat.

 

FOTO: Sanne van Gemerden/Natuurmonumenten