Fladder over Texel tijdens Wadden Vogelfestival

maandag 30 april 2018

In mei gonst het op Texel van de vogels! Heel veel verschillende en vaak zeldzame soorten. Voor het derde jaar op rij laten Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum Texel de Texelse vogelrijkdom zien tijdens het Wadden Vogelfestival op 12 en 13 mei. Het Wadden Vogelfestival is de aftrap voor de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming Nederland.

Tijdens het Wadden Vogelfestival op 12 en 13 mei staat heel Texel staat in het teken van vogels kijken en genieten van de natuur. Voor zowel vogelaars, natuurliefhebbers en vakantiegangers is er veel te beleven. Op verschillende strategische plekken in het Nationaal Park Duinen van Texel en langs de Vogelboulevard aan de oostkant van Texel zijn vogelkijkpunten ingericht. Op de uitkijkpunten staan vrijwilligers met telescopen paraat om alles over de aanwezige vogels en het prachtige natuurgebied te vertellen.

Bijzondere vogels
Vanaf elk uitzichtpunt zijn weer andere bijzondere vogels te zien. Bij de Geul in de zuidpunt kun je bijvoorbeeld de lepelaarskolonie bewonderen, bij de beroemde Slufter de vele eidereenden en bij de vuurtoren in het noorden volg je de vogeltrek. Met een beetje hulp kun je op een dag wel ruim 100 verschillende vogels ontdekken. Speciaal voor het Wadden Vogelfestival organiseert het Vogelinformatiecentrum dit weekend extra vogelexcursies. Ook kun je in het Vogelinformatiecentrum terecht voor een verrekijkershow.

Goede doel:  huiszwaluw
Bovendien start vrijdag 12 mei om middernacht de Texel Big Day, een spannende vogelrace waarin 15 teams van vogelaars 24 uur lang zoveel mogelijk vogelsoorten gaan bekijken. Op hun e-bikes kun je de teams overal op het eiland tegenkomen. De opbrengsten van de vogelexcursies en Texel Big Day worden ingezet om de huiszwaluwen op Texel te helpen. Op deze manier kunnen bezoekers gelijk wat terug doen voor de natuur waar ze van genieten.

Organisatie
Het Wadden Vogelfestival en Texel Big Day zijn een initiatief van het Vogelinformatiecentrum Texel en Nationaal Park Duinen van Texel, i.s.m. de Vogelbescherming, Natuurmonumenten Texel, Roots Magazine, Provincie Noord-Holland, Staatsbosbeheer en VVV Texel.

Bezoek voor meer informatie www.waddenvogelfestival.nl