Congres Eems-Dollard

maandag 8 juni 2015

Voor het veertiende symposium van de Waddenacademie zijn nog eenpaar plekken vrij. Wees er dus snel bij want vol is vol. Het Thema is “op weg naar een duurzaam Eems-Dollard-Estuarium”.

Met een oppervlakte van bijna 500 vierkante meter, is de Eems-Dollard het laatste groot-schalige estuarium van Europa. Zoet- en zoutwater ontmoeten elkaar op een geleidelijke natuurlijke manier. Veel van deze estuaria zijn tegenwoordig afgedamd.

Natuurwaarden
Vooral trekvissen hebben erg veel last van dammen en dijken. Maar ook tal van andere dieren en planten. Ook de Eems-Dollard staat onder grote druk.  Een belangrijke bedreiging voor de natuurlijke kwaliteiten van de Eems-Dollard is het constant baggeren voor de scheepvaart.

Centraal punt tijdens dit symposium is om een brug te slaan tussen de economische belangen en de natuurwaarden van dit bijzondere gebied.

Nieuwste kennis
Professoren uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Belgie en Nederland presenteren de nieuwste wetenschappelijke inzichten rondom de Eems en het functioneren van estuaria.

Het symposium wordt op 25 en 26 juni gehouden in Delfzijl. De Waddenacademie organisseert het congres in samenwerking met Groningen Sea Ports, Programma naar een Rijke Waddenzee; Provincie Groningen en Rijkswaterstaat.