Deskundigenbijeenkomst natuurwaarden verbeteren Ameland

maandag 23 mei 2016

Het Programma naar een Rijke Waddenzee organiseert samen met de gemeente Ameland, een deskundigenbijeenkomst om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de natuurwaarden bij de veerdam van Ameland te verbeteren. 

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de Waddendijk. Die wordt verstevigd. Gelijktijdig wordt er ook gewerkt aan de veerdam en de jachthaven in Nes. De  populaire Jachthaven krijgt extra ligplekken zodat de rode vlag hopelijk minder vaak hoeft te worden gehesen. De veerdam moet als wandelpromenade aantrekkelijker worden.

Om de aantrekkingskracht van het gebied te versterken heeft de gemeente bij PRW aangeklopt. Het is namelijk een uitdrukkelijke wens om de natuurwaarden te versterken.  In deze workshop is het de bedoeling om met  zowel lokale kennis als met specifieke deskundigen een basis te leggen  voor een goed plan.

De bijeenkomst is op 14 juni op Ameland. De diverse deskundigen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen en toch graag van gedachten wisselen? Neem dan contact op met Luc van Tiggelen (lvantiggelen@ameland.nl) of  Rick Timmerman (rick.timmerman@rws.nl)