Onthulling van de Wad-ontdekkingskaart

vrijdag 12 juni 2015

Zaterdag 13 en zondag14 juni is het jaarlijkse Nationale Werelderfgoedweekend. Bij de verschillende werelderfgoederen worden evenementen en activiteiten georganiseerd. Kijk maar eens op www.werelderfgoedweekendwaddenzee.nl. Om de unieke natuur- en recreatiewaarden van de Waddenzee meer voor het voetlicht te brengen, lanceren 18 samenwerkende organisaties dit weekend ook een speciale “Wad-ontdekkingskaart”.

De “Wad-ontdekkingskaart”  verschijnt in een oplage van 100.000 stuks en is deze zomer gratis mee te pakken op tal van locaties in het Waddengebied; onder andere  bij de VVV-kantoren, bezoekerscentra en verschillende Waddenzee-havens. De kaart werpt letterlijk een nieuwe blik op het Waddengebied. Namelijk in vogelvlucht en vanaf de Noordzee. Zo zie je de ecologische verbinding tot aan de rivieren in de Alpen.

,,We willen mensen enthousiaster maken voor al het moois in het gehele Waddengebied”, zegt initiatiefnemer Herman Wanningen van het Programma naar een Rijke Waddenzee. ,,De kaart werpt echt een frisse blik op het Werelderfgoed Waddenzee, met tal van tips en leuke weetjes. Nog nooit hebben zoveel verschillende organisaties meegewerkt aan één kaart. Dat maakt het voor ons extra bijzonder.”

Voorkant van de Wad-ontdekkingskaart

Overhandiging
Het eerste exemplaar wordt op zaterdag 13 juni bij de start van het Werelderfgoedweekend in Hallum overhandigd door Wanningen aan Henk de Vries, directeur van natuurorganisatie It Fryske Gea en aan Jaap Verhulst, de directeur van Werelderfgoed Waddenzee. Zij gaan samen met een aantal wadgidsen direct op pad met de kaart. Na de overhandiging volgt namelijk nog een excursie. Maximaal 70 deelnemers trekken de laarzen aan en maken een wandeling door de unieke kweldernatuur aan de hand van de “Wad-ontdekkings-kaart”. Voor kinderen is er een speciale kick-bike-excursie.

Excursie
Wij nodigen u van harte uit voor de start van het Werelderfgoedweekend en de overhandiging van het eerste exemplaar van de “Wad-ontdekkingskaart” en de daarop volgende excursie. Startpunt is bij het kweldercentrum Noarderleech in Hallum (Friesland).

Wat: Aftrap Werelderfgoedweekend, overhandiging “Wad-ontdekkingskaart”, excursie
Datum: zaterdag 13 juni
Tijd
: 10:00 tot 12:00
Waar: Kweldercentrum Noarderleech, Noarderleech 5a, 9074 TG Hallum
Toegang: gratis

Deelnemende partijen
De “Wad-ontdekkingskaart” is een
initiatief van het Programma naar een Rijke Waddenzee met hulp en advies van alle noordelijke natuurorganisaties, de drie Waddenprovincies, de sportvisserij en Rijkswaterstaat.

De kaart is vanaf zaterdag 13 juni ook te downloaden via: www.waddenposter.nl