Werkcongres Sense of Place in oktober

dinsdag 25 juli 2017

In 2018 start Sense of Place. Tijdens dit jaar is het één van de dragende principes onder het Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 programma.

In het landschap en in de dorpen langs de gehele Nederlandse Waddenkust worden er innoverende kunstwerken, ruimtelijke concepten, en fantastische ontwerpen gerealiseerd.

Door deze projecten in routes, zogenaamde Expedities, te verbinden ontstaat er een meerwaarde voor het gebied. Dit trekt meer cultuurtoeristen, geeft de regio een economische en maatschappelijke impuls en stimuleert de komst van nieuwe bewoners en bedrijvigheid.

Expedities
Sense of Place, NDC Mediagroep, De Waddenacademie en het Programma naar een Rijke Waddenzee omarmen dit initiatief en zien in hoe belangrijk dit soort projecten zijn voor het noorden van Nederland.

Daarom organiseren zij op 12 oktober 2017 een werkcongres in het Booze Wijf in Lauwersoog. Zo maken meer dan 80 beslissers uit het noorden kennis met Sense of Place.

Samen met de lokale gemeenschappen, bedrijven, kunstenaars, architecten en ontwerpers kunnen we de kracht van kunst, cultuur en creativiteit inzetten om de gehele Waddenkust te ontwikkelen en te laten groeien.

Programma Lauwersoog
12.00 – 13.00: Mogelijkheid om te lunchen en ontvangst met hapje en drankje
13.00 – 17.00: Welkom, presentaties en in groepen aan het werk
17.00 – 18.00: Afsluiting en borrel

NB: Deelname via Sense of place