Werelderfgoedweekend 2015 komt er aan!

woensdag 3 juni 2015

Op 13/14 juni wordt voor de 4e keer het nationale Werelderfgoedweekend gevierd. Alle 10 Nederlandse Werelderfgoederen doen mee en organiseren speciale activiteiten. Rondom en in het Werelderfgoed Waddenzee vinden tal van excursies, natuur-tochten en andere activiteiten plaats. Sommige worden eenmalig en speciaal georganiseerd in het kader van dit weekend. (Natuur-)organisaties en andere aanbieders heten je van harte welkom!

Het thema van dit jaar is “Werelderfgoed door het oog van de lens”. Neem deel aan één van de gratis natuurfotowandelingen of verdiep je kennis bij een foto-workshop op het wad, langs de kwelder of vanuit de lucht. Waddenfotografen exposeren met hun mooiste Waddenfoto’s. In Den Oever vindt een bijzondere avond uitvoering over het Wad in beeld, tekst en muziek plaats.

FOTO: Fotografen komen tijdens het Werelderfgoedweekend in de Waddenzee volop aan hun trekken. © Henk Postma, www.wad-mooi.nl

Werelderfgoed
Daarnaast kun je deelnemen aan diverse wadlooptochten en excursies van natuurorganisaties langs kwelder en wad. Ook de Wadden-bezoekerscentra zijn een bezoek waard. Wat je ook doet en waar je ook komt tijdens het weekend: je zult ervaren waarom de Waddenzee zo bijzonder is dat zij in 2009 werd ingeschreven op de lijst met UNESCO-Werelderfgoederen!

It Fryske Gea organiseert zaterdagochtend de kick-off met een speciale excursie bij Noarderleech. Herman Wanningen zal hier namens PRW een speciale “Wad-ontdekkingskaart” onthullen! De excursie is uiteraard gratis!
AANMELDEN

Kijk voor alle excursies op www.werelderfgoedweekendwaddenzee.nl

FOTO: Fotografen komen tijdens het Werelderfgoedweekend in de Waddenzee volop aan hun trekken. © Henk Postma, www.wad-mooi.nl