Waddenzee-fototentoonstelling in Straatsburg

donderdag 21 juli 2016

Permanent Vertegenwoordiger Onno Elderenbosch heeft in het gebouw van De Raad van Europa in Straatsburg een fototentoonstelling geopend over de Waddenzee. De foto’s zijn van de bekende Texelse fotograaf Pieter de Vries.

Bij de opening van de tentoonstelling waren maar liefst acht andere permanente vertegenwoordigers. Daarnaast waren er veel leden van het Corps Diplomatique.

De Permanent Vertegenwoordiger hield een boeiend betoog over de Waddenzee. Hij vertelde over de bijzondere natuur, de vogels, het toerisme en de Werelderfgoedstatus. Ook dat het gebied zich uitstrekt over drie landen.

Verassing
De meeste genodigden kenden het gebied niet en waren dan ook verrast over het bijzondere karakter er van. Op een Roemeense na, die Texel als één van haar favoriete vakantiebestemmingen omschreef.

Fotograaf Pieter de Vries had Texelse oude kaas van Wezenspyk meegenomen. ,,En de flessen Skuumkoppe (van de Texelse bierbrouwerij) lieten zich uitstekend smaken. Het overgebleven bier werd in het landsbelang meegenomen naar de Ambassade”, glimlacht De Vries.

Na afloop kreeg De Vries een uitnodiging voor een nieuwe tentoonstelling in 2018.

Rijke Waddenzee
Het Programma naar een Rijke Waddenzee leverde een financiële bijdrage aan de tentoonstelling om zo het belang van de Waddenzee op de kaart te zetten. Bovendien is het een mooie voorloper op het Europese voorzitterschap van Nederland in 2018. PRW ondersteunt het Ministerie van EZ bij de voorbereidingen van de trilaterale ministersconferentie in Leeuwarden.