Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

woensdag 13 januari 2016

Waddenzee als natuurgebied gepromoot op Vakantiebeurs

De Waddenzee wordt op de Vakantiebeurs in Utrecht gepromoot als aantrekkelijke vakantiebestemming vanwege haar natuurwaarden. Zo wordt duurzaam toerisme gestimuleerd.

Het Programma naar een Rijke Waddenzee doet in Utrecht ook mee aan het promoten van de Waddenzee als toeristische natuurbestemming. Dit past in de uitwerking van de nieuwe strategie van PRW: Beleving Werelderfgoed Waddenzee.

Stategietrekker Taco van den Heiligenberg in gesprek op de Vakantiebeurs

Alleengaande reiziger
De Vakantiebeurs is met gemiddeld 100.000 bezoekers het grootste vakantie-evenement van Nederland. Speciaal thema voor dit jaar is de alleengaande  reiziger, mede door de groeiende populariteit van het alleen op reis gaan.

Op de 46e editie van de beurs kan iedereen informatie opvragen over ruim 1200 bestemmingen wereldwijd, waaronder dus onze eigen Waddenzee. PRW benadrukt daar de reden waarom de Waddenzee Werelderfgoed is geworden. Zo moet er meer animo komen voor de beleving van de natuurwaarden van dit unieke gebied.

Werelderfgoed
De stand van de Waddenzee staat bij de Nederlandse vakantiebestemmingen en bij de andere Werelderfgoederen die Nederland rijk is. De beurs is van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Meer weten?
Duurzaam toerisme in de Waddenzee: praktijkvoorbeelden

Misschien wil je dit ook lezen?

maandag 17 oktober 2016

Verkiezing mooiste natuurgebied

Van 10 oktober tot en met 31 oktober kun je een stem uitbrengen op het Mooiste Natuurgebied van Nederland. Bezoek de verkiezingssite www.mooistenatuurgebied.nl en stem op het Waddengebied!

meer lezen
woensdag 3 augustus 2016

Waddeneilanden vooral in trek bij bezoekers uit eigen land

Ruim 80 procent van de bijna 1,3 miljoen toeristen op de Waddeneilanden komt uit eigen land. Daarmee zijn de Waddeneilanden de best bezochte vakantiebestemming voor Nederlanders, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek deze week.

meer lezen