Verkiezing mooiste natuurgebied

maandag 17 oktober 2016

Het Waddengebied is genomineerd om tot ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’ te worden gekozen. Tot en met 31 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen via de speciale verkiezingssite www.mooistenatuurgebied.nl

De Waddenzee ís al een natuurgebied van wereldklasse vanwege de Werelderfgoedstatus. En de Nationale Parken Lauwersmeer, Texel en Schiermonnikoog genieten grote bekendheid. De winst in deze verkiezing voor het Mooiste Natuurgebied van Nederland is belangrijk voor de erkenning van het hele Waddengebied als topnatuur.

Van de 12 genomineerden worden er drie winnaars gekozen. Zij krijgen niet alleen de eretitel mooiste natuurgebied van Nederland, maar ook 300.000 euro. Eventueel kan de vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven nog een vierde gebied aanwijzen op basis van het bidbook.

Het Programma naar een Rijke Waddenzee heeft vooral meegeholpen aan de totstandkoming van het bidbook en ondersteunt de huidige publiekscampagne van harte. Stemmen kan via: www.mooistenatuurgebied.nl

Partijen
Het bidbook is ingediend door de Nationale Parken, Staatsbosbeheer, Natuur-monumenten en Werelderfgoed Waddenzee. De voordracht wordt ondersteund door Nationaal Park Lauwersmeer, Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW), Holwerd aan zee, Regiecollege Waddengebied (RCW), de Waddenvereniging, It Fryske Gea, Het Groninger Landschap, Landschap Noord-Holland, Vogelbescherming Nederland, Stichting WAD, en De Nieuwe Afsluitdijk (DNA).