Top-5 nieuwsverhalen website PRW 2013

donderdag 2 januari 2014

De overhandiging van de haalbaarheidstudie naar de Vismigratierivier is het meest gelezen nieuwsbericht op de website van het Programma naar een Rijke Waddenzee. Dit blijkt uit het jaaroverzicht van 2013.

De haalbaarheidstudie werd in januari overhandigd aan de Friese gedeputeerde Tineke Schokker. Het bericht genereerde niet alleen op de dag zelf veel bezoekers, maar werd ook na de tijd vaak geraadpleegd, waardoor het op nummer 1 eindigde.

Op een tweede plaats is het bericht geëindigd over de visuele impressie van de zandige variant van de Prins-Hendrikdijk op Texel. Het bijbehorende filmpje werd in een paar dagen tijd zo’n 1000 keer bekeken.

De Waddenunit leverde ook een mooie bijdrage aan de bezoekersaantallen van www.rijkewaddenzee.nl . De berichten van hun waarnemingen op ’t Wad die verband houden met een “Rijke Waddenzee” spraken tot de verbeelding. De verhalen over de stormschade van 28 oktober en de bruinvissen bij Harlingen eindigden respectievelijk op plek 3 en 5.

Het nieuws over het Ecologisch Spoorboekje, dat uitkomst moet bieden bij een olieramp in de Waddenzee, eindigde op de vierde plek.

Top-5 Nieuwsverhalen PRW 2013
1. Haalbaarheidsstudie Vismigratierivier 
2. Visuele impressie zandige variant Prins Hendrikdijk Texel
3. Stormschade Waddenzee
4. Ecologisch Spoorboekje ontwikkeld voor oliebestrijding Waddenzee
5. Bruinvissen rondom Harlingen