Terugblik op Onderwatercafé “Waar onderwater boven water wordt”

maandag 12 oktober 2020

Voor deze 5e editie kiezen we er, gelet op de ontwikkelingen rond COVID-19, voor om het Onderwatercafé volledig online te doen. En niet zoals vorige keer vanuit een studio. Voor de deelnemers verandert er niets. Maar voor de sprekers, gespreksleider en ondersteuner wel. Ciska van Geer en Michiel Firet nemen deel vanuit huis. En Jaap Jepma en ondersteuner Ilse Luijken vanuit het kantoor van Noordtij. De techniek deed gelukkig wat het moest doen. En mede door de bijdragen van deelnemers op de chat werd het een hele interactieve bijeenkomst.

Waar onderwater boven water wordt

Michiel Firet van Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) laat ons aan de hand van een toelichting op de interactieve onderwatertekening zien wat er zich onder water in de Waddenzee afspeelt. Deze keer vertelt hij meer over kiezelwieren, wadslakjes en de waarde van schelpdierriffen.
Ciska van Geer is Wadvaarder en tevens fotograaf. Zij neemt ons aan de hand van mooie waddenbeelden mee het Wad op, als “onderwater boven water wordt”.
Lees het volledige verslag op onze pagina over de Onderwatercafés, of kijk de editie in zijn geheel terug via deze link.

Jan Willem Spakman van Wimpie Comics vatte de avond weer samen in een mooie cartoon:

cartoon 5e onderwatercafe
Onderwatercafés

De onderwatercafés zijn een initiatief van Programma naar een Rijke Waddenzee. We organiseren samen met beheerders en onderzoekers meerdere cafés met als doel onderwaternatuur bekend en bemind te maken. Om zo de bescherming van natuur onder het wateroppervlak te verankeren in beheer en beleid. Kijk op www.rijkewaddenzee.nl/onderwatercafes voor meer informatie en de verslagen van alle Onderwatercafés.