Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

maandag 19 december 2016

Presentatie over vispasseerbaarheid Waddenzee

Op veler verzoek is de presentatie van Wilco de Bruijne over de Swimway nu ook online op de website van PRW.

Wilco de Bruijne van LinkIt-Consult gaf onlangs tijdens het CWE-congres in Groningen een presentatie over vissen en de vele belemmeringen die zij tegenkomen in het Waddengebied. Het praktische verhaal van Wilco in een zaal vol wetenschappers en vogelkenners sprak aan.

Het CWE-congres ging in zijn algemeenheid over zoet-en zoutwatersystemen in de context van de afsluiting van de Zuiderzee. En er was oog voor de huidige initiatieven die er spelen zoals het aanleggen van vispassages voor trekvissen.

De presentatie van Wilco, vind je hieronder. Alle presentaties zijn te downloaden via:
https://www.wetland-ecology.nl/en/calendar/wadden-sea-marker-wadden-functioning-and-restoration-large-aquatic-ecosystems

rapporten en documenten in dit thema

  • maandag 19 december 2016

    Vispasserbaarheid Waddenzee

    Presentatie van Wilco de Bruijne tijdens CWE-congres in Groningen.

    naar rapport

Misschien wil je dit ook lezen?

donderdag 18 mei 2017

Presentation Swimway Wadden Sea

Paddy Walker and Ingrid Tulp presented the Swimway Wadden Sea at the 14th International Scientific Wadden Sea Symposium in Tønder, Denmark, 9-11th May 2017.

meer lezen
dinsdag 2 augustus 2016

Veel vispassages aangelegd en werkend in Waddengebied

Het gaat goed met het aanleggen van vispassages in het Waddengebied. Bij 21 van de 31 knelpunten is inmiddels een vispassage aangelegd. Zodat trekvissen  weer van zoet- naar zoutwater kunnen zwemmen en andersom.

meer lezen
woensdag 13 juli 2016

Akoestisch systeem om vis te meten in Waddenzee

Het Programma naar een Rijke Waddenzee wil graag dat er een uitgebreid telemetrisch netwerk wordt uit gerold in de Waddenzee om zo meer te weten te komen over de visstand. De voorkeur gaat uit naar de telemetrische techniek omdat dit het beste de gedrags- en migratiepatronen van vis in beeld kan brengen.

meer lezen
maandag 14 december 2015

Lage visvangsten bij onderzoek langs Waddenkust

Afgelopen seizoen heeft het aanbodonderzoek langs de Waddenkust – onderzoek naar trekvissen die vanuit de Waddenzee het zoete binnenwater willen intrekken – de slechtste cijfers opgeleverd sinds de start in 2012. Het gaat vooral om jonge paling (glasaal), stekelbaars en spiering. Op 17 december is de officiële presentatie van deze uitkomsten.

meer lezen