Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

maandag 29 januari 2018

Podium voor Werelderfgoed-visserij op ministersconferentie

‘Waar bent u trots op?’

LEEUWARDEN – Het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) roept visserijorganisaties en individuele vissers op met ideeën te komen voor de komende Trilaterale Ministersconferentie in Leeuwarden. Centraal daarbij staat de vraag hoe de visserij bijdraagt aan de kwaliteit van het UNESCO Werelderfgoed-gebied Waddenzee.

PRW streeft naar een duurzame Waddeneconomie. De visserij in het Waddengebied is onderdeel van deze Waddeneconomie. Daarom wil PRW graag in gesprek met visserijorganisaties en vissers over de visserij in dit Werelderfgoed, over ontwikkelingen binnen de sector waar men trots op is, over innovaties die een podium verdienen en over ondernemers die hun nek uitsteken.

Vanuit PRW zullen Sarah Verroen (Fish & Farm) en Marieke Verweij (Wing) met dit thema aan de slag gaan, waarbij zij binnenkort een breed aantal vertegenwoordigers en ondernemers van de diverse visserijen op de Waddenzee zullen spreken over goed ondernemerschap, met als hoofdvraag `Waar bent u trots op?’.

Ministersconferentie
Gezien de verbondenheid van mens en natuur, economie en ecologie is de ‘Werelderfgoed-visserij’ op de Waddenzee in potentie een mooi thema voor de komende Trilaterale Ministersconferentie. Elke drie jaar ontmoeten de ministers van de drie Waddenzeelanden elkaar. Speciaal voor Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 wordt de Trilaterale Ministersconferentie op 17 en 18 mei 2018 in Leeuwarden gehouden. PRW is in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nauw betrokken bij de invulling van deze conferentie. Ook zijn er kansen om het thema te koppelen aan diverse culturele evenementen, zoals Leeuwarden Culturele Hoofdstad en andere festivals.

Suggesties welkom!
Niet alleen visserijorganisaties maar ook individuele ondernemers kunnen suggesties aandragen, via hun organisatie of direct bij Verroen en Verweij. Denk daarbij niet alleen aan hele grote innovaties, maar heel breed; van verbeteren selectiviteit tot afvalverwerking en van brandstofbesparing tot informeren van de consument en de politiek.

Contact:

 

Misschien wil je dit ook lezen?

maandag 28 mei 2018

Visserij goed in beeld tijdens Trilaterale Ministersconferentie

Op 17 en 18 mei stonden Harlingen en Leeuwarden in het teken van de Wadden, met het internationale Havencongres en de Ministersconferentie (Waddenzee van Wereldklasse). Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW), VisNed en KIMO hebben op deze drie evenementen de visserij in beeld gebracht.

meer lezen
donderdag 26 april 2018

Inschrijving open voor Ministersconferentie Waddenzee

De (inter-)nationale Waddengemeenschap buigt zich op 17 en 18 mei over de toekomst van de Waddenzee. Eén en ander vindt plaats in schouwburg De Harmonie in Leeuwarden, in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.

meer lezen
donderdag 22 februari 2018

PRW draagt aantal thema's aan voor Regeringsconferentie

Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei is de dertiende Trilaterale Regeringsconferentie over de Waddenzee. PRW wil een aantal thema’s goed voor het voetlicht brengen, zoals duurzame visserij en de Flyway.

meer lezen
maandag 27 februari 2017

Verslag Waddentour: visserij en wetenschap

Op vrijdag 17 februari organiseerden het Programma naar een Rijke Waddenzee en de Waddenacademie een Waddentour over de relatie tussen wetenschap en visserijpraktijk in de Waddenzee. Een verslag hiervan is nu te vinden op de website.

meer lezen
woensdag 13 juli 2016

Duurzame visserij van Werelderfgoedklasse

Als onderdeel van hun opleiding Kust-  en Zee Management aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden hebben vier studenten in opdracht van het Programma naar een Rijke Waddenzee gewerkt aan een definitie en concretisering van een Waddenvisserij van Werelderfgoedklasse.

meer lezen