Nieuwsoverzicht 2015 van Rijke Waddenzee

donderdag 24 december 2015

De website van het Programma naar een Rijke Waddenzee bereikte in 2015 een recordaantal van 15.000 unieke gebruikers. Een belangrijke publiekstrekker zijn de nieuwsverhalen. Zo aan het einde van het jaar hebben we de meest bezochte nieuwtjes op een rijtje gezet.

1. Haalbaarheidsonderzoek Holwerd aan Zee
In februari van dit jaar werd het Haalbaarheidsonderzoek naar Holwerd aan zee gepubliceerd. Dat trok veel bezoekers naar de website. Tijdens het congres werd #Holwerd zelfs twee uur lang trending topic op Twitter.

2. Dalende Visstand Waddenzee
Het onderzoek naar de dalende visstand trok vooral veel bezoekers naar de site doordat nu.nl het verhaal publiceerde en door linkte naar de website. Dat zorgde voor veel nieuwe bezoekers.

3. Wadddenzee zwakke schakel in Vogeltrekroute
De eerste grote telling langs de gehele trekroute van het Arctische gebied tot aan Zuid-Afrika leverde een onthutsend beeld op. De Wadddenzee is een zwakke schakel. Dat werd uitgebreid opgepikt door nieuwsmedia en op Twitter.

4. Plastic afval
Plastic hoort niet thuis in Werelderfgoed Waddenzee. Het bericht over de bijeenkomst hierover in november haalde het nieuws en trok honderden bezoekers naar de website.

5. Riffen van Schelpkokerwormen
De Waddenunit ziet en hoort van alles op het Wad. Regelmatig sturen ze berichten door naar de website van PRW. De Riffen van schelpkokerwormen sprak dit jaar het meest tot de verbeelding.

 Het Programma naar een Rijke Waddenzee dankt iedereen voor hun bezoek aan onze website. Wij wensen jullie een Fijne Feestdagen toe en een mooi 2016!