Nieuw boek over Wadlopen

maandag 21 november 2016

Hoe hoog komt het water eigenlijk? Waarom is het hier zo slikkig? Deze en veel andere vragen krijgen wadloopgidsen steeds weer te horen tijdens een wadlooptocht. Dus besloten twee ervaren wadloopgidsen, Eveline Poll en Henk Postma, een informatief boek te maken over het wadlopen.

In het boek beschrijven Postma en Poll de tocht vanaf het vasteland – via slib van de landaanwinning en het harde zand van het wantij – naar de eilanden. De gidsen geven uitleg over de werking van het tij en wat mensen tijdens een tocht kunnen zien en beleven.

Wadlopen
‘Het wad te voet’ is een ode aan het wadlopen en geeft een beeld van alles wat een wadloper tegen kan komen tijdens zijn oversteek op het wad. Daarbij valt te denken aan de landaanwinningswerken, de kwelder, geulen, prielen, slenken en sporen in het zand of slik. Ook is er aandacht voor de historie en opkomst van het wadlopen.

De prachtige foto’s in het boek zijn van de hand van Henk Postma.  Eveline Poll schreef de teksten in het 204 pagina’s tellende boek. De foto’s en teksten geven een fascinerend beeld van de veelzijdigheid van het Waddengebied, vanuit het perspectief van de wadloper.

Online bestellen
Het boek kwam tot stand met een financieele bijdrage  van het Programma naar een Rijke Waddenzee.  Het boek is online te bestellen bij uitgeverij Wijdemeer.