Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

dinsdag 22 mei 2018

Korte film ‘Zeespiegelstijging, bodemdaling en sedimentatie in de Nederlandse Waddenzee’

Tijdens het nationaal congres ‘Waddenzee Wereldklasse’ op 17 mei jl. in Leeuwarden ging de korte film ‘Over zeespiegelstijging, bodemdaling en sedimentatie in de Nederlandse Waddenzee’ in première.

In de film wordt het wetenschappelijk rapport ‘Sea-level rise, subsidence and morphodynamics in the Dutch Wadden Sea; 2030, 2050, 2100’ in negen minuten op een toegankelijke wijze samengevat.

September-artikel

De inhoud van het rapport zelf, dat in opdracht van het Programma naar een Rijke Waddenzee en de Waddenacademie is opgesteld, zal in september in artikelvorm worden uitgebracht als een Special Issue van het Netherlands Journal of Geosciences.

Tegelijk met het uitkomen van het Special Issue zal een beleidssamenvatting worden uitgebracht, waarin wordt ingegaan op de vraag wat het rapport betekent voor het staande beleid.

Misschien wil je dit ook lezen?

dinsdag 22 mei 2018

Uitkomsten 13e Waddenzeeconferentie

Een paradijs voor broedvogels, een herstelde visstand, een onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering en een verdere verduurzaming van de havens rondom de Waddenzee. Dat is de uitkomst van de 13de Trilaterale Waddenzeeconferentie in Leeuwarden.

meer lezen
maandag 23 april 2018

Discussiepaper voor een Veerkrachtig Voedselweb Waddenzee

Het Programma naar een Rijke Waddenzee  heeft op verzoek van het Ministerie van I&W een discussiepaper gemaakt over een veerkrachtig Voedselweb. Het RCW gebruikt de twee documenten om tot een advies te komen voor toekomstig beleid over de Waddenzee.

meer lezen
vrijdag 23 februari 2018

"Waddensysteem uit balans door menselijk toedoen"

Vanuit de sedimenthuishouding bekeken, is de Waddenzee niet meer een natuurlijk systeem. Dat stelde professor Zheng Bing Wang tijdens de onlangs gehouden workshop ‘Morfologie Waddenzee’ in het Post Plaza in Leeuwarden. Het systeem is uit balans door menselijk toedoen.

meer lezen
dinsdag 3 mei 2016

Grote behoefte aan lange-termijn-verkenning morfologie Waddenzee

Maar liefst 40 deelnemers deden donderdag 24 maart mee aan de workshop Morfologie, die plaats vond in De Fabriek in Leeuwarden.

meer lezen