Informatiemarkt over Vismigratierivier op Afsluitdijk

donderdag 13 maart 2014

Voor iedereen die weleens persoonlijk in gesprek wil gaan over de plannen voor de Vismigratierivier: dat kan! Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 13 maart in Kornwerderzand een informatiemarkt voor omwonenden en belangstellenden.

Op de markt staat het thema vismigratie centraal. De Vismigratierivier is één van de projecten die bij moet dragen aan een betere vistrek tussen de Waddenzee en het IJsselmeer.

Namens het Programma naar een Rijke Waddenzee is DLG’er Roef Mulder ook aanwezig om te vertellen over de Vismigratierivier en de laatste stand van zaken. Daarnaast kunt u meer informatie krijgen over de werkzaamheden die Rijkswaterstaat dit jaar gaat doen aan de sluizen en bruggen van Kornwerderzand en Den Oever. 

Donderdag 13 maart staat de informatiemarkt in het Kazemattenmuseum, Afsluitdijk 5, in Kornwerderzand, van 19:00 tot 21:00. 

Wereldvismigratiedag
Op zaterdag 24 mei is het Wereldvismigratiedag. Dan is er niet alleen informatie over vismigratie, maar is er een heel programma, ook met activiteiten voor kinderen. Daarover volgt binnenkort meer. 

INFO: Vismigratierivier door de Afsluitdijk.