Fotomontage van kwelder Terschelling

maandag 6 januari 2014

Bruno Doedens van het bureau SLeM heeft een fotomontage gemaakt van de kwelder bij Striep, aan de zuidwestkant van Terschelling. Het ontwerp is geinspireerd op het werk van Piet Mondriaan.

De gemeente Terschelling wil de kwelder bij Striep ontwikkelen zodat de functie van kustveiligheid toeneemt. Normaal gesproken gebeurt dat met wilgentenen en rijshout dat kriskras door elkaar staat.

Oeroldirecteur Joop Mulder en Bruno Doedens van SLeM bedachten echter het idee om deze kwelderwerken de structuur te geven van één van de vroege schilderijen van Piet Mondriaan uit de serie ‘Tableau 2′.

Uitkijktoren
De gemeente Terschelling heeft het Programma naar een Rijke Waddenzee verzocht om het proces van de ontwikkeling van deze kwelder te begeleiden. Juridisch moet alles kloppen. Bovendien zijn er een aantal praktische zaken, zoals de bouw van een uitkijktoren, die verder uitgezocht moeten worden.

Het is de bedoeling dat dit kwelderlandschap uiterlijk in 2018 klaar is, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Dit “grootste schilderij van Europa” zal dan ongetwijfeld een hoop bezoekers trekken.