Erecode in jachthavens Waddenzee

dinsdag 4 juli 2017

Waar zijn nu de vogels, welke gebieden zijn gesloten in de Waddenzee en op welke plaatsen kom je zeehonden tegen? Bij de jachthavens aan de Waddenzee ligt dit jaar voor het eerst een overzichtskaart met antwoord op dit soort vragen. Daarnaast geeft de uitvouwbare Z-kaart volop informatie over de Erecode. Wat kan wel en wat niet in Werelderfgoed Waddenzee?

De overzichtskaart is gemaakt met tal van partners uit het Actieplan Vaarrecreatie. De kaart geeft tekst en uitleg waarom de Waddenzee een Werelderfgoedgebied is en welke gedrag als vaarrecreant daarbij past (de Erecode). De belangrijkste boodschap is; houd afstand tot vogels en zeehonden en geniet van de unieke natuur.

Méér kwaliteit
De laatste jaren zetten de Waddenzeehavens steeds meer in op de kwaliteit van de toeristische beleving van het varen op de Waddenzee. Evenals de bescherming en behoud van natuurwaarden. De Z-kaart past goed bij het streven van de Waddenzeehavens om zich te profileren als de ‘poorten naar het Werelderfgoed’. Voorafgaand aan de zomer hebben de havens daarom ook vlaggen en borden gekregen met het Werelderfgoedlogo. Eerder al zijn er speciale informatiezuilen geplaatst.

Benieuwd naar de kaart?
De kaart vind je deze zomer ondermeer in de jachthavens. En je kunt de kaart hier downloaden.