Programma naar een rijke Waddenzee

Nieuwsbericht

dinsdag 4 juli 2017

Erecode in jachthavens Waddenzee

Waar zijn nu de vogels, welke gebieden zijn gesloten in de Waddenzee en op welke plaatsen kom je zeehonden tegen? Bij de jachthavens aan de Waddenzee ligt dit jaar voor het eerst een overzichtskaart met antwoord op dit soort vragen. Daarnaast geeft de uitvouwbare Z-kaart volop informatie over de Erecode. Wat kan wel en wat niet in Werelderfgoed Waddenzee?

De overzichtskaart is gemaakt met tal van partners uit het Actieplan Vaarrecreatie. De kaart geeft tekst en uitleg waarom de Waddenzee een Werelderfgoedgebied is en welke gedrag als vaarrecreant daarbij past (de Erecode). De belangrijkste boodschap is; houd afstand tot vogels en zeehonden en geniet van de unieke natuur.

Méér kwaliteit
De laatste jaren zetten de Waddenzeehavens steeds meer in op de kwaliteit van de toeristische beleving van het varen op de Waddenzee. Evenals de bescherming en behoud van natuurwaarden. De Z-kaart past goed bij het streven van de Waddenzeehavens om zich te profileren als de ‘poorten naar het Werelderfgoed’. Voorafgaand aan de zomer hebben de havens daarom ook vlaggen en borden gekregen met het Werelderfgoedlogo. Eerder al zijn er speciale informatiezuilen geplaatst.

Benieuwd naar de kaart?
De kaart vind je deze zomer ondermeer in de jachthavens. En je kunt de kaart hier downloaden.

rapporten en documenten in dit thema

  • dinsdag 4 juli 2017

    Speciale kaart Erecode Waddenzee

    Voor de vaarrecreanten in het Waddengebied is er deze zomer een speciale kaart die enkele natuurwaarden in het Waddengebied aangeeft. Bovendien zie je in een oogopslag gesloten gebieden en uiteraard het waarom achter de Erecode PDF 2.0 MB

    naar rapport

Misschien wil je dit ook lezen?

maandag 31 december 2018

Succesvolle campagne voor Erecode Waddenzee

De Facebook campagne over de Erecode Waddenzee heeft meer dan 8.000 downloads opgeleverd. De filmpjes die hoorden bij de campagne “Ik pas op het Wad” zijn een kleine 600.000 keer bekeken en bereikten 82.678 mensen.

meer lezen
dinsdag 24 juli 2018

Campagne Erecode bereikt tienduizenden mensen

De filmpjes van Ik pas op het Wad over de Erecode Waddenzee zijn ruim 300.000 keer bekeken op Facebook. In totaal hebben 55.000 mensen tenminste één van de vier filmpjes gezien. De volledige Erecode is zo’n 3.500 gedownload.

meer lezen
vrijdag 11 mei 2018

Campagne Erecode Waddenzee gestart!

Een speciale social mediacampagne attendeert watersporters in het Waddengebied deze zomer op de Erecode voor de Waddenzee. Ondermeer via filmpjes krijgen bezoekers van het Werelderfgoedgebied tekst en uitleg over wat nu wel en niet kan op het Wad.

meer lezen
vrijdag 30 maart 2018

Algoritme ontwikkeld voor radardata vaarrecreatie Waddenzee

Een kleine doorbraak in het onderzoek naar vaarrecreatie op de Waddenzee. De onderzoekers van het Monitoringsconsortium (MOCO) zijn er in geslaagd om de miljoenen data aan informatie van de radar te beheersen via de ontwikkeling van een algoritme.

meer lezen
maandag 18 september 2017

Kamp beantwoordt vragen over gebiedssluiting zeehonden

Minister Kamp van Economische Zaken heeft antwoord gegeven op Kamervragen van de leden Aukje de Vries en Helma Lodders (VVD) over het voorstel omtrent gedeeltelijke gebiedssluitingen in de Waddenzee.

meer lezen
woensdag 12 juli 2017

De Waddendijk als belvedère: belevingskaart Waddenkust

Het gebied rondom de Waddendijken aan de vastelandskust van Noord-Holland, Friesland en Groningen, is voor veel Nederlandse toeristen nog een onbekende plek. Een speciale interactieve kaart wijst toeristen nu op al het moois dat er in deze regio is te beleven.

meer lezen
maandag 6 maart 2017

Werelderfgoedstatus beter zichtbaar in Waddenhavens

De bestuursleden van de Jachthavens op de Waddeneilanden kwamen afgelopen weekeinde bijeen op Schiermonnikoog. Daarbij krijgen ze een aantal pr-middelen om de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee ook beter zichtbaar te maken.

meer lezen
vrijdag 15 juli 2016

Waddennatuur op de (ansicht)kaart

Met de start van de zomervakantie gaan de programma’s ‘Naar een Rijke Waddenzee’ en ‘Ik pas op het Wad’, setjes ansichtkaarten verspreiden onder vaarrecreanten. Daarmee roepen ze schippers op om bij het varen en droogvallen de ‘Erecode voor Wadliefhebbers’ te respecteren.

meer lezen
vrijdag 6 februari 2015

Vernieuwde Erecode gepresenteerd bij opening Boot Holland

De nieuwe Erecode voor Wadliefhebbers is vanmiddag gelanceerd tijdens de opening van watersportbeurs Boot Holland in het WTC Expo in Leeuwarden. Burgemeester Albert de Hoop van Ameland overhandigde namens de initiatiefnemers het eerste exemplaar aan journalist en wadvaarder Frits Wester.

meer lezen